Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İsterlerse 29 Ekim'de görüşebiliriz

Gerek parti genel başkanlarının birbirilerine tavrı, gerekse yaptıkları ile birbirlerinden en uzak 2 parti olan AK Parti ile CHP'den şaşırtan bi harekete gelmişti. İki partinin liderleri yıllar sonra birbirlerinin genel merkezlerini ziyaret etmişti.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İsterlerse 29 Ekim'de görüşebiliriz

İlk olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan randevu talep etmişti. Bu adıma olumlu yanıt verilmiş ve CHP Lideri Özel AK Parti Genel Merkezine gitmişti.

YILLAR SONRA CHP-AK PARTİ LİDERLERİ YAN YANA GELMİŞTİ

Bu görüşme sonrasında ülke siyasetinde hayranlık uyandıran bir gelişme daha yaşanmış ve Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP Genel Merkezine iade-i ziyarette bulunmuştu. İki partinin arasında serin rüzgarların esmesi MHP cephesinde de gündem olmuştu. MHP Lideri Bahçelinin buluşmalara karşı aldığı tavır uzun süre konuşulmuştu.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İsterlerse 29 Ekim'de görüşebiliriz

Bu görüşmenin ardından CHP Lideri Özel ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu sefer Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde yan yana geldi. Kıbrıs Barış Harekatının 50. yıl dönümü kapsamında adaya giden Özel ve Erdoğan'ın protokolde uzun uzun sohbet etmesi kameralardan kaçmadı.

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a: İsterlerse 29 Ekim'de görüşebiliriz - Resim : 2

"GEREKTİĞİ YERDE MÜZAKERE YAPILMALI"

Kutlamalar sonrasında basın mensuplarının sorularını cevaplayan CHP lideri Özgür Özel yeni bir görüşme olabileceği imasından bulundu. Genel Başkan Özel Erdoğan ile arasındaki diyaloga dair "Çok pozitif bir gündemimiz vardı o da Kıbrıs’tı. Şu anda çok yakında yok ama örneğin 29 Ekim’de ya da meclisin açılışında olabilir. Bu diyalog kanalları açık tutulmalı, gerektiği yerde müzakere yapılmalı" diyerek beklentisini ifade etti.

CHP tarafından bir kez daha görüşme niyetinin ifade edilmesi sonrasında AK Parti tarafından nasıl bir yanıt geleceği merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu beklentiye olumlu bir yanıt vereceği düşüncesi ise daha ağır basıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER