Özgür Özel Türkiye'yi protestoya çağırdı: "Işıkları yakın, ışıkları kapatın"

Cumhuriyet Halk Partisi haftalık grup toplantısı TBMM'de gerçekleşti. Toplantıya Özel'in bu akşamı işaret ederek yaptığı çağrı damga vurdu.

Özgür Özel Türkiye'yi protestoya çağırdı: "Işıkları yakın, ışıkları kapatın"

Türk siyasetinde yoğun günler geçmeye devam ediyor. Halkın yüksek sesle dile getirdiği sorunları sık sık gündeme getirmesi ile dikkat çeken CHP Lideri Özel konuşmasının büyük bir kısmını bu duruma ayırdı.

Ülkenin şu anki gelişmelerini değerlendiren ve ilerleyen sürece dair beklentilerini ifade eden CHP Lideri özel hükümete ağır sözlerle yüklendi.

Özgür Özel Türkiye'yi protestoya çağırdı: "Işıkları yakın, ışıkları kapatın"

"DİNLEMEDİLER, YAPMADILAR"

Konuşmasında emeklilerin aldığı ücret ve asgari ücrete zam verilmemesine yer veren Özel "Ocak ayından beri 111 meydanda en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olmasını savunduk. Dinlemediler, yapmadılar. Şimdi kök maaşa enflasyon farkı koyuyor. En düşük emekli maaşının asgari ücret olmasını savunuyoruz, hükümet halen daha 3 maymunu oynuyor" dedi.

Bu ekonomik durumda asgari ücrete zam yapılmamasına da sert sözlerle tepki gösteren Özel "Hiç zam yapmadan, geçen ocaktaki asgari ücretle bu sene aralıkta geçinin diyorlar. Şimdiden asgari ücret 3 bin 800 lira eridi. Emeklilere asgari ücretin verilmesi, asgari ücrete zam yapılması lazım" ifadelerini kullandı.

"AKŞAM 21:00'DE AYAĞA KALK"

CHP Lideri Özgür Özel konuşmasında Türkiye genelinde harekete geçilme çağrısı yaptı ve bu akşam saat 21'de eylem yapılmasını istedi.

Özel "Bu akşam saat 21.00'de ayağa kalk. Eğer zam istiyorsan, emekliye zam istiyorsan, asgari ücrete zam istiyorsan, ışıkları yakın ve kapatın. Uzaydan görünecek. Hep birlikte sesimizi duyuracağız. Zammı söke söke alacağız. Ya zam olacak, geçim olacak ya da hiç yolu yok seçim olacak" şeklinde konuştu.

Bu çağrının ardından vatandaşlar bu akşamı merakla beklemeye başladı. Bu protestonun sonrasında farklı olarak neler yapılacağı ayrı bir merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER