Özgür Özel Esad ile görüşeceğini açıkladı! Şam ziyaretimiz olacak

CHP'nin Suriyeli sığınmacılar sorununu çözmek adına girişimleri sürüyor. 2011 yılından beri devam eden ayaklanmalara rağmen görevinin başında kalan Beşar Esad ile yeniden temas konusu hakkında bir açıklamada Özgür Özel'den geldi.

Özgür Özel Esad ile görüşeceğini açıkladı! Şam ziyaretimiz olacak

Türkiye on yıllardır kültürel bağlarının bulunduğu Suriye'de yaşanan iç karışıklıktan en çok etkilenen ülkeler arasında yer alıyor. Savaştan dolayı milyonlarca Suriyelinin geldiği Türkiye'de halk mültecilerin rahatsızlık verdiğini ve geri gönderilmelerini istiyor.

KAYSERİ OLAYLARI GÜNDEM OLMUŞTU

Kayseri'de bir Suriyelinin 5 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunması büyük bir tepkiye yol açmış, insanlar sokaklarda protestolar ile tepkisini göstermişti. Olayların büyümesinin ardından Cumhuriyet Halk Partisinden bu konunun acilen çözüme kavuşturulması için girişimler hızlandırılmıştı.

CHP Lideri Özel'de bu konuda Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüşülmesini gerektiğini söylemişti. KRT TV'de bir programa konuk olan Özel bu konu ile ilgili bizzat Esad ile görüşeceğini ifade etti.

"ESAD İLE TEMASIMIZ OLDU"

CHP Genel Başkanı Özel "Esad ile temasımız oldu. Çok yakın bir zamanda heyet ile Şam ziyareti olacak. Temmuz ayı içerisinde Lübnan üzerinden gideceğim. Türkiye ile Esad'ın masaya oturup bu sorunu çözüp Avrupa'dan kaynağın bulunması için inanılmaz gayret sarf edeceğim" diyerek planını duyurdu.

Özgür Özel'in sorunun çözümü adına Suriye'ye gidecek oluşu kısa sürede gündem olmayı başardı. Gözler ilerleyen günlerde yapılacak olan ziyarete çevrildi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER