Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, ne dedi?

Türkiye'nin yakın zamanda gerçekleşmesi beklenmemesine rağmen seçim konusu gündemde yer almaya devam ediyor. Yerel seçimde elde ettiği başarıdan dolayı kimi Cumhurbaşkanı adayı göstereceği merakla beklenen Cumhuriyet Halk Partisinde 2 isim ön plana çıkıyor.

Özgür Özel Cumhurbaşkanı adayı olacak mı, ne dedi?

Uzun yıllar boyunca muhalefet partisi olarak seçimlerde 2. sırada yer alan CHP bu durumu 2024 Yerel seçimlerinde tersine çevirmişti. Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrasında genel başkan değişikliği yaşayan partide hangi ismin aday olması gerektiği konusunda Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun isimlerinin ön plana çıktığı biliniyor.

Öte yandan Genel Başkan olarak partisiyle girdiği ilk seçimden zaferle ayrılan Özgür Özel'inde eski Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun izinden gidip gitmeyeceği merak konusu olmuştu. Özel Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusuna cevap verdi.

ÖZEL İDDİALARA SON NOKTAYI KOYDU

Habertürk'te katıldığı programda konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel "Aday değilim. Çok net. Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk genel seçimlerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün ve hepimizin partisini yeniden iktidar yapmaya ve o gece genel başkan olmaya adayım" ifadelerini kullandı.

Yaşanan bu durumun ardından partinin hangi ismi göstereceği merakı daha da yükseldi. Mansur Yavaş partisi aday gösterirse Cumhurbaşkanı adayı olacağını ifade etmişti, Ekrem İmamoğlu ise bu konuda olumsuz bir çıkışta bulunmamıştı.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER