Özgür Demirtaş’tan plaj ve restoranlardaki denetimlere yönelik açıklama

Ünlü ekonomist Özgür Demirtaş, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın denetimlerini artırmasını sosyal medya hesabı üzerinden değerlendirdi.

Özgür Demirtaş’tan plaj ve restoranlardaki denetimlere yönelik açıklama

Yatırım tavsiyeleri kadar gündeme yönelik açıklamalarıyla da konuşulan ünlü finans uzmanı ve ekonomist Özgür Demirtaş, sosyal medya hesabı üzerinden Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın denetimleri artırmasına yönelik açıklamada bulundu.

Özgür Demirtaş’ın eski adı Twitter olan X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Ekonomi Bakanlığı'nın (Hazine ve Maliye Bakanlığı): Restaurantlar ve Plajlar konusundaki denetimleri arttırması son derece olumlu. Bu bölgelerdeki harcama ciddi derecede arttı. Haliyle Kayıp Kaçak da arttı.” ifadelerini kullandı.

Demirtaş’ın takipçileri de Ticaret Bakanlığı’nın denetimlerinin daha da artmasını, denetimler sırasında işletmeler arasında ayrım yapılmaması gerektiğine yönelik paylaşımının altına çeşitli yorumlarda bulundu.

Özgür Demirtaş’tan plaj ve restoranlardaki denetimlere yönelik açıklama

BAKANLIK PLAJ VE LOKANTALARI SIKI ŞEKİLDE DENETLİYOR

Hazine ve Maliye Bakanlığı, yaz döneminde Antalya, Muğla ve İzmir başta olmak üzere turizm beldelerinde yoğun kullanılan işletmelere yönelik denetimlerini sıkılaştıracağını açıklamıştı. Bakanlığa bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı ekipleri, turizm sezonunun başlamasıyla bu alana yönelik denetim takvimini oluşturdu.

Denetimler kapsamında gece faaliyet gösteren eğlence mekanları, yat turizmi, plaj kulübü diye de bilinen beach clubların yanında otel ve pansiyonlara yönelik saha denetimleri gerçekleştirileceği ve Denetimler kapsamında restoranlar, işlek cadde ve sokaklardaki işletmelerin de yer alacağı kaydedilmişti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER