Özel okulların kitap set ücreti olarak on binlerce lira istemesi aileleri ayağa kaldırdı!

Eğitim konusunda ülkemizde her dönem öncesi yoğun bir süreç yaşanıyor. Öğrenciler olduğu kadar aileleri de evlatlarının iyi bir eğitim dönemi geçirmesi için büyük çaba sarf ediyor. Konu ile ilgili olarak çocuğunu özel okula göndermek isteyen aileler son günlerde aynı konudan dert yakınıyor.

Özel okulların kitap set ücreti olarak on binlerce lira istemesi aileleri ayağa kaldırdı!

Çok az bir zaman kalan 2024 - 2025 Eğitim Öğretim dönemi ile ilgili özel okulların kitap set ücreti adı altında 50 bin TL'ye kadar ailelerden ücret talep etmesi gündem oldu. 20 bin TL seviyelerinden başlayarak yükselen bu fahiş fiyatlandırma ilgili aileler yetkililerin bu konuda adımlar atmasını talep etti.

BÜYÜK TEPKİ OLUŞTU

Veliler okulların durumu istismar ederek normalden kat be kat fazla ücret talep etmesinin anlamsız olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz aylarda Milli Eğitim Bakanlığının özel okullarda MEB kitaplarının okutulmasını zorunlu hale getirdiğini hatırlatan veliler CİMER başta olmak üzere bulabildikleri yetkililere şikayet üstüne şikayet iletmeye başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı özel okullara yönelik aldığı kararda talep olsun olmasın bu yerlere de ders kitapları göndereceğini açıklamıştı. Bu karara rağmen ailelerden çeşitli kaynak kitapları altında bu kadar yüksek rakamlar talep edilmesi kararı farklı yollardan delme olarak yorumlandı.

GELİŞMELER YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

MEB kararına rağmen özel okulların bu kararı yok sayan hamlesinin nasıl bir şekilde sonuçlanacağı merak konusu oldu. Aileler çocukların iyi imkanlarda okumasını istedikleri kadar mağdur edilmek istemediklerini ifade ediyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER