Özel okul ve kursların ücretsiz kontenjanlarına merkezi yerleştirme başvuruları başladı

MEB, şehit, gazi yakını ile koruma altındaki çocukların kanuni hakları gereği özel okullara ve çeşitli kurslara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak amacıyla bu yıl ilk kez uygulanacak merkezi yerleştirme için başvuruları almaya başladığını duyurdu.

Özel okul ve kursların ücretsiz kontenjanlarına merkezi yerleştirme başvuruları başladı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bu yıl şehit, gazi yakını ile koruma altındaki çocukların kanuni hakları gereğince özel okullara ve çeşitli kurslara ücretsiz erişimini kolaylaştırmak için merkezi yerleştirme başvurularını almaya başladı.

MEB'in resmi internet sitesinde yayımlanan 'Ücretsiz Okutulacak Öğrenci/Kursiyer Yerleştirme Kılavuzu' ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu hükümleri uyarınca Milli Eğitim Bakanlığına bağlı özel öğretim kurumlarında öncelikli olarak okutulacak ücretsiz öğrencilerin kurumlara yerleştirme işlemlerinin usul ve esasları ile başvuru takvimine ilişkin ayrıntılar belli oldu.

BAŞVURULAR 12 AĞUSTOS'A KADAR ALINACAK

MEB'in resmi internet sitesinde yayımlanan 'Ücretsiz Okutulacak Öğrenci/Kursiyer Yerleştirme Kılavuzu'na göre harp veya vazife malulü sayılanların ilk ve ortaöğretim çağındaki çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı verilen çocuklar, özel okul ve kurslarda öncelikli olarak ücretsiz okutulacak öğrencilere ilişkin işlemler bu yıl ilk kez merkezi sistem üzerinden gerçekleştirilecek.

Özel okul ve kursların ücretsiz kontenjanlarına merkezi yerleştirme başvuruları başladı

Özel öğretim kurumlarının ücretsiz okutmakla yükümlü oldukları yüzde 3'lük ücretsiz öğrenci oranının yüzde 2'lik kısmı için MEB tarafından hazırlanan modül üzerinden yerleştirme yapılacak. Kalan yüzde1'lik kısım için yerleştirme işlemleri kurumlarca gerçekleştirilecek. Bu kapsamda,

  • Ücretsiz okutma hizmetinden yararlanmak isteyenler için başvurular, 12 Ağustos'a kadar devam edecek.
  • Adaylar, 13 - 18 Ağustos arasında özel okul tercihlerini yapacak.
  • Yerleştirme sonuçları ise 22 Ağustos'ta ilan edilecek.
  • Öğrencilerin ve kursiyerlerin kayıt işlemleri 28 Ağustos'ta tamamlanacak.
  • Ücretsiz okutulacak öğrenciler için boş kontenjanlar, 29 Ağustos'ta açıklanacak.
SONRAKİ HABER