Özbek pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

MasterChef programında dün akşam Özbek pilavı yapılması yapıldı. Bunun üzerine vatandaşlar Özbek pilavı tarifi için araştırmalara başladı.

Özbek pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

TV8 ekranlarının ilgiyle takip edilen yarışması MasterChef'te Özbek pilavı yapılınca Özbek pilavı tarifinin nasıl yapıldığı merak edildi.

TV8 ekranlarında yayınlanan MasterChef Türkiye, izleyiciyi ekrana kilitlemeye devam ediyor. Program, büyük bir heyecanla takip ediliyor. Yarışmada yapılan Özbek pilavı nedeniyle Özbek pilavının nasıl yapıldığı ve tarifi merak ediliyor. MasterChef'te ana kadroya girmek isteyen yarışmacılar ilk kadro için belli olurken kalanlar yedekler için yarıştılar. Yarışmacılardan ikinci etapta Özbek pilavı yapmaları istendi. Yarışmayı izleyen vatandaşlar ise Özbek pilavının tarihini araştırmaya başladı.

ÖZBEK PİLAVI TARİFİ İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

1 çay bardağı sıvı yağ

2 yemek kaşığı tereyağı

2 adet kuru soğan

5 adet orta boy rendelenmiş havuç

400 gram kuşbaşı kuzu eti

3 su bardağı pirinç

1,5 – 5 su bardağı sıcak su

2 baş sarımsak

Tuz

Karabiber

Kimyon

Özbek pilavı nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir?

ÖZBEK PİLAVI YAPILIŞI

Özbek pilavı yapmak için ilk olarak pilav tenceresinde sıvı yağ ve tereyağı eritin. Piyazlık doğranan soğanları ekleyin ve soğanları iyice kavurun. Ardından kuşbaşı etleri tencereye ekleyin ve suyunu çekene kadar kavurun. Sonrasında da rendelenmiş havuçları tencereye ekleyin ve karıştırın. Havuçlar yumuşayınca pirinçleri ekleyin ve 3 dakika daha kavurun. Ardından su, tuz, kimyon ve karabiberi ekleyin. Daha sonra 2 baş sarımsağı pilavın üstüne koyun. Kapağı kapatın, kaynayıncaya kadar 5 dakika yüksek ateşte, 10 dakika kısık ateşte pişirin.

Son olarak kağıt havlu ile pilavı demlenmeye bırakın. Pilav, yaklaşık 15 dakika dinlendikten sonra hazır olacaktır ve pilavınız servise hazır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER