Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Gelen son dakika haberi ile birlikte usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu'nun hayatını kaybettiği öğrenildi. Yapılan açıklamaların ardından Yıldızoğlu hakkında merak edilenler arttı.

Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

Türkiye'de yer alan onlarca dizi ve filmde rol alan usta oyunca Kayhan Yıldızoğlu, bugün hayatını kaybetti. Üzücü haberin ardından ise Yıldızoğlu'nun hayatı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

KAYHAN YILDIZOĞLU HAYATINI KAYBETTİ!

Bugün akşam saatlerinde Halk TV'ye konuşan kızı Sibel Aybar, "Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz pazartesi günü öğlen namazında Levent’ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy’e defnedilecek” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Oyuncu Kayhan Yıldızoğlu kimdir, neden hayatını kaybetti?

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Rol aldığı önemli pek çok yapım ile tanınan Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğdu. 1952'de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara'ya tayin olur, ve Ankara'ya taşınırlar. Böylelikle de liseyi Kavaklıdere'deki lisede okur. Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesinde okur ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bıraktı.

1957 senesine gelindiğinde İstanbul'da yedek subay olarak tamamlanmasının ardından iz komiseri oldu. Ardından tanıştığı Türkan Suner ile evlenerek 2 çocuk sahibi oldu. Fakat yaşanan anlaşmazlığın ardından çift boşandı. Ayrılığın hemen ardından ise Cihangir'de bir evde Şener Şen ile 3 buçuk sene yaşadı.

Tiyatro ve sinama dünyasına girmesi ise Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi işyerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilmesi sonucunda yaşandı. Seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yılını geçirdi.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filimde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır. Türk Sineması'nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, eşkıya vb. yardımcı rollerde oynadı.

Özellikle de Selana'da yüce honos karakteri ile 7'den 70'e herkesin gönlünde taht kurdu. Bugün ise gelen son dakika haberi ile birlikte yaşlılığa bağlı olarak hayatını kaybetti.

SONRAKİ HABER