Otopark sorunu yaşayanlara müjde verildi! Milyonların yaşadığı o ilde heyecanlandıran açıklama

Kalabalık nüfusu olan şehirlerde otopark soruları yaşanmaya devam ediyor. Otopark sorunlarının yaşanmaya devam ettiği kalabalık illerde vatandaşların çözüm talebi devam ederken yapılan sürpriz bir açıklama herkesi meraklandırdı.

Otopark sorunu yaşayanlara müjde verildi! Milyonların yaşadığı o ilde heyecanlandıran açıklama

Nüfusu ile hayli kalabalık olan büyükşehirlerde araçlarını park etmekte zorluk yaşayan vatandaşlar bir yandan da yüksek otopark fiyatları nedeniyle şikayetlerini sürdürüyor. Yerel seçim sürecine girilirken adayların vaatleri de sıralanmaya başladı. Yerel seçimlerde adayların açıklamaları merak edilirken bu kez milyonların yaşadığı bir ildeki otopark sorunu için harekete geçileceği öğrenildi.

AK Parti'den İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı için aday gösterilen eski Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, seçim çalışmalarına başladı. Seçim çalışmalarına devam eden Kurum, İstanbullular için vaatlerini sıralarken bu kez dikkati çeken bir otopark açıklamasına yer verdi.

İSTANBULLULARA İSPARK VAADİ

Ülkemizin en kalabalık nüfusuna sahip olan illeri arasında birinci sırada yer alan İstanbul'da büyük bir otopark sorunu yaşanıyor. Dar sokaklar nedeniyle vatandaşlar evlerinin önüne araç park etmekte zorlanıyor. Araç park edebilmek için otopark ihtiyacı olan İstanbul'da hayata geçen İspark uygulamasına rağbet devam ederken AK Parti'nin İBB adayı Kurum'dan bir vaat geldi.

Otopark sorunu yaşayanlara müjde verildi! Milyonların yaşadığı o ilde heyecanlandıran açıklama

İBB Başkan Adayı Kurum, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamada ‘’İstanbullunun otopark sorunu 250 bin araçlık yeni otopark projeleriyle çözülecek. Toplu taşımayı teşvik etmek için bu otoparklar ana duraklara yakın yerlere kurulacak. İspark ücretlerine yüzde 25 indirim yapılacak. İlk yarım saat ücretsiz olacak. İspark'a ait tüm otoparklara elektrikli araç şarj üniteleri kurulacak.

Otopark sorunu yaşayanlara müjde verildi! Milyonların yaşadığı o ilde heyecanlandıran açıklama - Resim : 2

Parket ile İstanbul'un tüm otoparkları tek uygulamada elinizin altında olacak.'' dedi. Söz konusu vaadin gerçekleşip gerçekleşmeyeceği ise seçimden sonra belli olacak. Kurum'un seçilmesi durumunda bu vaadini yerine getirmesi beklenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER