ÖSYM YKS cevap kağıtlarını erişime açtı

Sabah saatlerde açıklanan sınav sonuçlarının ardından objektiflik ve şeffaflık ilkesi gereği ÖSYM paylaşımlarını sürdürüyor. Kurum sınavların doğru cevaplarını ve adayların verdikleri yanıtları elektronik ortamda paylaştı.

ÖSYM YKS cevap kağıtlarını erişime açtı

Türkiye'de milyonların geleceğini şekillendirmede kritik rol oynayan YKS sınavında sürecin en önemli aşamalarından birisi geride kaldı. Uzun bir süre sınava çalışan ve Haziran ayında sınava giren adaylar sonuçlarını bugün öğrendi.

ÖSYM YKS cevap kağıtlarını erişime açtı

10 GÜN SÜRE TANINDI

Bu gelişmenin ardından kurum tarafsızlığını göstermek ve adayların net bir şekilde sonuçları göstermek adına cevap kağıtları ve adayların verdikleri cevapları yayınladı. Konu ile ilgili kurumun resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Adaylar; ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numarası ve şifresiyle giriş yapıp ilgili sınavı ve “Cevap Kâğıdı Görüntüleme” ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kâğıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunmasıyla elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebilecektir.

Ayrıca adaylar; aday cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabı ile ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebilecektir. Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir"

Sınava giren adaylar verdikleri yanıtları ve soruların asıl cevaplarını 10 gün boyunca görebilecek. Bir hata yaşandığını ya da sorun olduğunu düşünen kişiler yaptıkları inceleme sonrasında gerekli adımları atabilecek.

GÖZLER TERCİH DÖNEMİNDE

Şimdi asıl beklenen tercih kılavuzunun yayınlanması ve adayların okul seçimi yapacağı dönemin başlaması oldu. Bu konu ile ilgili de açıklamaların yakın zamanda gelmesi bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER