ÖSYM YKS 2024 Sınavının sonuçlarının belli olduğunu açıkladı

Geçtiğimiz Haziran ayında Türkiye'de binlerce lise mezunu öğrenci üniversiteli olabilmek için sınava girdi. Sınavın ardından 1 aydan fazla bir süredir sonuçları bekleyen öğrenciler için müjde bugün sabah verildi.

ÖSYM YKS 2024 Sınavının sonuçlarının belli olduğunu açıkladı

2 Yıllık lise eğitimini tamamlamasının ardından öğrenciler istekleri ve hedefleri doğrultusunda YKS sınavına girerek üniversiteli oluyorlar. Bu nedenle ülkemizdeki en önemli sınavlardan olan YKS 8-9 Haziran tarihlerinde yapılmıştı.

YÜZBİNLERİN BEKLEDİĞİ HABER GELDİ

Öğrenciler kendilerinden yanıtlamasını istedikleri sorulara cevap vermiş, ardından sonuçları beklemeye başlamıştı. ÖSYM bugün sabah saatlerinden itibaren cevapları erişime açtı.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama "Kıymetli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı(YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlar, adaylarımıza ve ülkemize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

ÖSYM YKS 2024 Sınavının sonuçlarının belli olduğunu açıkladı

ÖSYM'de resmi internet sitesi üzerinden adayların sonuçları nereden ve nasıl öğrenebileceğini duyurdu. Yazılı olarak yapılan açıklamada "Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir" denildi.

TÜRKİYE'NİN GÜNDEMİ OLDU

Sonuçların açıklanması kısa sürede ülke gündeminde ve sosyal medyada yer aldı. Yaşanan gelişme sonrasında kaç birinci çıktığı ve kaç kişinin sıfır puan aldığı gibi bilgilerin yakında belli olması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER