ÖSYM son dakika açıkladı! YKS başvuruları başlıyor

Eğitim hayatına üniversite devam edecek olan öğrenciler sınav başvuru tarihini bekliyordu. ÖSYM tarafından yapılan olan YKS için başvuru tarihleri son dakika olarak açıklandı.

ÖSYM son dakika açıkladı! YKS başvuruları başlıyor

İstediği üniversite ve bölümün kapısını aralamak üzere çalışmalarına devam eden öğrenciler, bir yandan da tarih araştırması yapıyordu. 2024 yılında üniversite sınavının hangi tarihte yapılacağının yanı sıra başvuru tarihi ve ücreti de merak edilenler arasında yer alırken gözler Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından yapılacak olan açıklamaya çevrilmişti.

ÖSYM tarafından yapılacak olan sınava ilişkin detaylar merak konusu olurken 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde gerçekleştirilecek Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için başvuru tarihleri de belli oldu.

2024 YKS BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

ÖSYM'den yapılan açıklamaya göre 1 Şubat Perşembe 2024 tarihinde YKS başvuruları başlayacak. Sınav için yarın başlayacak başvurular, 26 Şubat tarihine kadar devam edecek.

ÖSYM son dakika açıkladı! YKS başvuruları başlıyor

Adaylar başvurularını, elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresinden yapabilecek. Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi edinmek isteyen adaylar, 2024-Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kılavuzuna ÖSYM'nin internet sitesinden erişebilecek.

ÖSYM son dakika açıkladı! YKS başvuruları başlıyor - Resim : 2

8 Haziran'da Temel Yeterlilik Testi (TYT),

9 Haziran sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT),

9 Haziran öğleden sonra oturumunda ise Yabancı Dil Testi (YDT) uygulanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER