ÖSYM sınav takvimi açıklandı! KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavının detayları belli oldu!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı koordinesinde yarın yapılacak olan sınavın detayları merak ediliyor. 6 Ağustos tarihinde yapılacak olan sınavın detayları da belli oldu.

ÖSYM sınav takvimi açıklandı! KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi sınavının detayları belli oldu!

Pazar günü hangi sınavların yapılacağı merak edilirken bu konu hakkında net bir bilgi paylaşımı gündeme geldi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl yapılan KPSS oturumları araştırılıyor. Geçtiğimiz hafta KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi sınavları tamamlanmıştı. Şimdi ise gözler yarın yapılacak olan sınava çevrildi.

osym.jpg

6 Ağustos tarihinde 10.15'te KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) düzenlenecek. Bunun dışında ÖABT İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri Alanı Sınavı bu Pazar günü saat 14.45’de yapılacak.

osym2.jpg

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi KPSS lisans oturumlarının sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak edilirken beklenen açıklama geldi. Böylece KPSS lisans oturumlarının sonuçlarını aynı gün açıklanacağı da ifade edildi. ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre KPSS sınav sonuçları, 25 Ağustos Cuma günü belli olacak.

Daha fazla gündem haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER