ÖSYM KPSS Ortaöğretim başvurularının başladığını duyurdu

Her sene ilginin daha fazla olduğu KPSS sınavları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen KPSS Lisans sınavının ardından lise mezunları içinde sürecin başladığı açıklandı.

ÖSYM KPSS Ortaöğretim başvurularının başladığını duyurdu

ÖSYM tarafından belirlenen sınırlar çerçevesinde lise mezunları KPSS Ortaöğretim, 2 yıllık üniversite mezunları KPSS Ortaöğretim, 4 yıllık üniversite mezunları KPSS Lisans sınavına giriyor. Bu kapsamda sabah saatlerinde yapılan açıklama ilse lise mezunlarının gireceği KPSS Ortaöğretim sınavı için başvuruların alınmaya başlandığı bildirildi.

ADAYLAR İÇİN SÜREÇ BAŞLADI

ÖSYM resmi internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"KPSS Ortaöğretim’e başvurular 18-30 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. 22 Eylül 2024 tarihinde uygulanacak olan Diyanet İşleri Başkanlığında din hizmetlerinde görev almak isteyenlerin katılacakları 2024-KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) için başvurular ise 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. DHBT’ye ortaöğretim düzeyinde başvuracak adayların da 15 Eylül 2024 tarihinde yapılacak olan 2024-KPSS Ortaöğretim’e başvurarak sınava girmeleri gerekmektedir"

ÖSYM KPSS Ortaöğretim başvurularının başladığını duyurdu

SINAV ÜCRETİ 350 TL

Açıklamanın ardından adaylar 12 gün boyunca istedikleri zamanda başvuru yapma hakkına sahip oldu. Sınav ücreti olan 350 TL'yi ödeyen ve ÖSYM üzerinden başvuruları yapan adaylar sınava katılım sağlayabilecek.

ÖSYM farklı eğitim kategorilerine göre sınavlar düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda düzenli olarak ÖSYM'yi takip etmek sınavlarla ilgili olan adaylar için kritik önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER