ÖSYM KPSS ön lisans başvurularının başladığını duyurdu

Devlet kurumlarında iş hayatına atılmak isteyenlerin girmesi gereken sınav olan KPSS ile ilgili ÖSYM sabah saatlerinde yeni bir paylaşımda bulundu. Yapılan paylaşımda 2024 yılı için ön lisans sürecinin bugün itibariyle başladığı ifade edildi.

ÖSYM KPSS ön lisans başvurularının başladığını duyurdu

Kamu Personeli Seçme Sınavı ya da kısa adıyla KPSS yıl içinde farklı versiyonları ile uygulanan bir sınav olarak biliniyor. Adaylar eğitim mezuniyet seviyelerine ve fiziksel durumlarına göre kendilerine uygun olan sınava giriyor.

SÜREÇ BAŞLADI

Aylarca hedefleri doğrultusunda ders çalışan adayların bir gözü de ÖSYM tarafından yapılan açıklamalarda oluyor. 2 Yıllık eğitim - öğretim hayatını tamamlayan adaylar için ise beklenen açıklama bugün itibariyle yayınlandı. ÖSYM resmi iletişim kanalları üzerinden yaptığı açıklamada KPSS ön lisans başvurularının bugün sabah 10:00 itibariyle başladığını ifade etti.

ÖSYM KPSS ön lisans başvurularının başladığını duyurdu

Söz konusu açıklamada "2024 Kamu Personel Seçme Sınavı (2024-KPSS Ön Lisans), 1 Eylül 2024 tarihinde uygulanacaktır. KPSS’ye başvurular, 13 Haziran-2 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 10.00'dan itibaren ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilecektir" denildi.

ÜCRETLER BELLİ OLDU

Bu senenin KPSS ön lisans başvuru ücreti ise 350 TL oldu. 2 Temmuz'da bitecek başvuruların son ödeme tarihi ise 3 Temmuz olacak. KPSS Ön Lisans geç başvuru tarihleri ise 9-10 Temmuz 2024 tarihleri arasında olacak. Bu dönemde başvuru yapanlar ise yüzde 50 zamlı olarak 525 TL ödemek zorunda olacak.

Yaklaşık 3 haftalık bir başvuru sürecine ilginin yoğun olması tahmin ediliyor. Adaylara son ana kalmadan başvuru yapmaları tavsiyesinde bulunuluyor.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER