ÖSYM duyurdu! YKS'de 63 bin 798 kişi sıfır puan aldı

2024 YKS sonuçları belli oldu. ÖSYM'den açıklanan bilgilere göre bu yıl 63 bin 798 kişi sıfır puan aldı.

ÖSYM duyurdu! YKS'de 63 bin 798 kişi sıfır puan aldı

2024 YKS, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılmıştı. Adayların heyecanlı bekleyişi sona erdi. Açıklanan YKS sonuçlarına göre bu yıl binlerce aday sıfır puan aldı.

Kendilerinden yanıtlamasını istedikleri sorulara cevap veren adaylar, sonuçları beklemeye başlamıştı. ÖSYM, dün sabah saatlerinden itibaren cevapları erişime açtığını duyurdu. Bir süredir hayalindeki üniversiteyi kazanmak isteyen adaylar, sınav sonuçlarının açıklandığını duyunca büyük bir heyecan yaşadı. Bazı adaylar hayalindeki puana ulaşırken, bazı adaylar beklediği puanı alamadı. Sıfır puan alan aday sayısı da açıklandı.

ÖSYM duyurdu! YKS'de 63 bin 798 kişi sıfır puan aldı

BU YIL İPTAL EDİLEN SORU OLMADI

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy konu ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama "Kıymetli adaylar, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları açıklandı. Sonuçlar, adaylarımıza ve ülkemize hayırlı olsun" diyerek sonuçların açıklandığını duyurmuştu. Bayram Ali Ersoy tarafından yapılan açıklamada, bu yıl sınavda iptal edilen soru olmadı. Toplamda 680 sorunun yer aldığı sınavda, matematik ve fen bilimleri testlerindeki başarı ortalamalarının oldukça düşük olduğu görüldü. Sayısal alandaki başarı ortalaması dikkat çekti. ÖSYM'nin açıkladığı sonuçlara göre, bu yıl sıfır çeken aday sayısı 63 bin 798 olarak kaydedildi.

YKS sınavının sonuçlarının açıklanması, sosyal medyada en çok konuşulan konular arasında yer aldı. Çok sayıda aday, beklediği puanı alamadığını ifade etti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER