ÖSYM duyurdu: YKS tercih sonuçları açıklandı

Üniversite eğitimi almak isteyen adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'de ter döktü. Sınav sonuçlarının açıklanması ve tercihlerin yapılması ile beraber bugün tercih sonuçları açıklandı.

ÖSYM duyurdu: YKS tercih sonuçları açıklandı

Ölçe, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) haziran ayında gerçekleşti. Milyonlarca adayın katılım sağladığı YKS için tercih dönemi sona ererken adaylar sonuçların açıklanmasını bekliyordu.

YKS tercih sonuçlarının açıklanacağı tarih beklenirken ÖSYM'den son dakika açıklaması geldi. Geçtiğimiz yıl YKS tercih sonuçları 19 Ağustos 2024 tarihinde açıklanmış, üniversite kayıtları ise 28 Ağustos'ta başlamıştı. 2024 YKS sonuçları son dakika olarak erişime açıldı.

YKS TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden öğrenebilecek.

YKS yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adaylar, kayıt işlemlerini 19-23 Ağustos’ta yapacak, elektronik kayıtlar ise 19-21 Ağustos’ta alınacak.

ÖSYM duyurdu: YKS tercih sonuçları açıklandı

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra boş kalan kontenjanlar üniversiteler tarafından ÖSYM’ye bildirilecek. Genel yerleştirme sonunda boş kalan kontenjanlara ÖSYM tarafından merkezi olarak ek yerleştirme yapılacak.

ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ise ''Kıymetli adaylar, 2024-YKS yerleştirme sonuçları açıklandı. Sonuçların sizler, aileleriniz ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Üniversite kayıtları 19-23 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Kayıt süreçleriyle ilgili açıklamaları dikkatle takip edin.'' ifadelerine yer vererek sonuçların açıklandığını dile getirdi.

SONRAKİ HABER