ÖSYM duyurdu: YKS Milli Sporcu Yerleştirme sonuçları açıklandı

ÖSYM tarafından düzenlenen YKS'nin Milli Sporcu Yerleştirme sonuçları son dakika olarak açıklandı. ÖSYM yerleştirme sonuçlarını adayların erişimine açarken resmi açıklamayı da yayımladı.

ÖSYM duyurdu: YKS Milli Sporcu Yerleştirme sonuçları açıklandı

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından her yıl düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) haziran ayında yapılmıştı. Sonuçların açıklanmasının ardından adayların tercihleri alınırken tercih sonuçları için bekleyişe geçilmişti.

Bu çerçevede ÖSYM, yaptığı son dakika açıklaması ile Milli Sporcu Yerleştirme sonuçlarının adayların erişimine açıldığını açıkladı.

YKS MİLLİ SPORCU YERLEŞTİRME SONUÇLARI AÇIKLANDI

ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan duyuru ile tercih sonuçlarının açıklandığı ifade edilirken 14 - 19 Ağustos'ta tercihleri alınan 2024 YKS Kılavuzu uyarınca spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar için spor alanlarındaki yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemleri tamamlandı.

ÖSYM duyurdu: YKS Milli Sporcu Yerleştirme sonuçları açıklandı

Adaylar, yerleştirme sonuçlarını ÖSYM'nin ''https://sonuc.osym.gov.tr'' adresinden ulaşılabilirken bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri ilgili üniversite tarafından yapılacak. Kayıt için adayların, yerleştirildikleri yükseköğretim programının bağlı bulunduğu üniversiteye 2 - 6 Eylül 2024 arasında başvurularını yapabilecek.

SONRAKİ HABER