ÖSYM duyurdu! YKS başvuruları başladı

ÖSYM son dakika açıkladı. Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS başvuru ekranı açıldı. Üniversite adaylarının YKS sınavı için ise geri sayımı resmen başlamış oldu.

ÖSYM duyurdu! YKS başvuruları başladı

Milyonlarca üniversite adayının merakla beklediği Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) başvuruları başladı. Adayların sınav heyecanı devam ederken başvuru ekranı Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından erişime sunuldu.

Adaylar, üniversiteye geçiş için başarıyla tamamlamaları gereken sınava kayıtlarını ÖSYM'nin resmi internet adresi üzerinden erişim sağlıyor.

YKS için başvuruşlar 1 Şubat itibariyle başladı ve 26 Şubat'a kadar devam edecek.

YKS'YE NASIL KAYIT YAPILIR?

ÖSYM duyurdu! YKS başvuruları başladı

ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden adaylar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve aday şifreleri ile giriş yaparak YKS sınacına başvuru yapabilecek. Adaylar, hangi oturumlara katılacaklarını ve sınav yerleri için de tercihlerini başvuru sırasında belirtebilecek.

YKS HAZİRAN AYINDA YAPILACAK

YKS'nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

İkinci oturum olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 9 Haziran Pazar günü gerçekleşecek.

SONUÇLAR TEMMUZ AYINDA AÇIKLANACAK

ÖSYM duyurdu! YKS başvuruları başladı - Resim : 2

Milyonlarca üniversite adayının merakla bekleyeceği YKS sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak. Başarılı olan adaylar, sonuçların açıklanması ardından üniversite tercihlerini yine ÖSYM üzerinden gerçekleştirecek.

YKS başvurusu için ÖSYM, adayların dikkatle ve bilgilerini doğru bir şekilde girdiklerinden emin olarak başvurularını yapması konusunda uyarıda bulundu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER