ÖSYM duyurdu: 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Kurumu ÖSYM, yaptığı açıklamasında 2024 YKS ek yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Sonuçlar ÖSYM’nin resmi web sitesi üzerinden adayların erişimine açıklandı.

ÖSYM duyurdu: 2024 YKS ek yerleştirme sonuçları açıklandı!

YKS yerleştirme sonuçları geçtiğimiz günlerde adayların erişimine açılmıştı. Sınav sonuçlarına göre herhangi bir programa yerleşemeyen adaylar için ek yerleştirme hakkı tanındı.

TERCİHLER 11 EYLÜL'DE TAMAMLANMIŞTI

ÖSYM, geçtiğimiz günlerde YKS ek yerleştirmeler için yaptığı açıklamasında tercih süresinin 6 – 11 Eylül tarihleri arasında yapılacağını açıklamıştı. Tercih işlemleri 6 Eylül saat 14.30’da başladı. 11 Eylül 23.59’a kadar devam eden YKS ek yerleştirme sonuçları az önce açıklandı.

ÖSYM YKS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARINI AÇIKLADI

Konu ile ilgili ÖSYM resmi web sitesi üzerinden yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre 2024-2025 öğretim yılı için yükseköğretim programlarına ek yerleştirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarına 19 Eylül 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir. Yerleştirme Sonuç Belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir”

KAYITLAR NE ZAMAN?

Adaylar kayıt işlemlerini 25 – 30 Eylül tarihleri arasından şahsen 25 – 27 Eylül tarihleri arasında da elektronik olarak yapabilecek.

ÖSYM, yaptığı açıklamasında YKS ek yerleştirme sonuçlarının adayların erişimine açıldığını duyurdu. Saat 14.00’ten itibaren adaylar yerleştirme sonuçlarına ulaşabilecek. Bu tercihte yerleşemeyen adaylar için 3. Ek yerleştirme olmayaca

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER