ÖSYM Başkanı açıkladı! YKS geç başvuruları başladı

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, YKS geç başvurularının başladığını duyurdu. Başvurular, 7 Mart 2024 tarihinde sona erecek.

ÖSYM Başkanı açıkladı! YKS geç başvuruları başladı

Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının gireceği Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) ilişkin geç başvuruların başladığı açıklandı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığınca 8-9 Haziran'da yapılacak olan YKS'ye milyonlarca aday girecek. Sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) 8 Haziran Cumartesi günü, ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) ise 9 Haziran Pazar günü yapılacak.

ÖSYM BAŞKANI ERSOY SOSYAL MEDYA HESABI ÜZERİNDEN DUYURDU!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla, YSK geç başvurularının başladığını açıkladı.

Ersoy'un paylaşımına göre, YSK geç başvuruları 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Son başvuru tarihi 7 Mart 2024 saat 23.59 olacak.

BAŞVURULAR ÖSYM'NİN İNTERNET SİTESİ ÜZERİNDEN YAPILIYOR

YSK'ye girecek olan adaylar geç başvurularını, ÖSYM'nin resmi internet adresi olan ‘’https://ais.osym.gov.tr'' üzerinden, ÖSYM aday işlemleri mobil uygulaması veya ÖSYM başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilecek.

ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden başvuru yapmak isteyen adaylar, Türkiye Cumhuriyeti kimlik numaraları ve aday şifreleri ile başvuru ekranına erişim sağlayabilecek.

Milyonlarca adayın gireceği sınavın geç başvuru tarihinin kaçırılmaması konusunda da uyarıca bulunuldu.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER