ÖSYM ALES 3 kaç soru, ne zaman, saat kaçta yapılacak?

ÖSYM tarafından düzenlenecek olan ALES/3 sınavı hakkında başvuru yapan vatandaşlar tarafından merak edilenler artmaya başladı.

ÖSYM ALES 3 kaç soru, ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Milyonlarca aday tarafından merak içerisinde beklenen ALES sınavı hakkında ÖSYM tarafından açıklamalar gelmeye başladı. Sınava katılım sağlamak için başvuru yapan kişiler tarafından sınavın ne zaman, saat kaçta gerçekleşeceği konusunda araştırılmalar yapılmaya başlandı. Bununla birlikte sınavda kaç soru sorulacağı, sınavın kaç dakika süreceği ne yine merak edilenler arasında yer aldı.

ALES/3 SINAVI NE ZAMAN?

Büyük bir merak ve heyecan içinde beklenen sınav hakkında merak edilenlerin artmasının ardından ÖSYM tarafından açıklamalar yapılmaya başlandı. Gelen ilk bilgiler doğrultusunda sınavın 19 Kasım 2023 günü saat 10:15'te başlayarak saat 12:45'te sona ereceği öğrenildi.

Toplamda 100 sorudan oluşacak olan ALES/3 sınavında 50 sayısal, 50 sözel soruların sorulacağı ve toplamda da 150 dakika süre verileceği ifade edildi.

SINAV GİRİŞ YERLERİ AÇIKLANDI!

Konu hakkında dün ÖSYM tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi;

"19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak olan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2023-ALES/3) başvuran adayların, sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, ÖSYM’nin resmi internet adresinden 09 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle edinebilecektir.

DİKKAT!

19 Kasım 2023 tarihinde uygulanacak 2023-ALES/3 için adaylar, saat 10.00’dan sonra sınav binalarına alınmayacaktır.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur."

SINAV GİRİŞ YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

Yukarıda verilen bağlantı üzerinden kişilerin kolay bir şekilde sınav yerlerine ve giriş belgelerine erişim sağlayabileceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER