ÖSYM açıkladı! 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı

Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının gireceği YKS için geri sayım devam ediyor. ÖSYM ise bugün yaptığı açıklama ile 2024 YSK 'Sıkça Sorulan Sorular'ın yayımlandığını duyurdu.

ÖSYM açıkladı! 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) sayılı günler kaldı. Milyonlarca üniversite öğrencisi adayının heyecanla beklediği sınav ile ilgili son gelişmeler de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından duyurulmaya devam ediyor.

Bu kapsamda ÖSYM tarafından yapılan son açıklamaya göre, 2024 YKS'ye ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' (SSS) yayımlandı. 8-9 Haziran 2024 tarihleri arasında yapılacak YKS sınavına ilişkin SSS ise ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yayımlandı.

MİLYONLARCA ADAY SINAVA GİRECEK

Milyonlarca üniversite öğrencisi adayı, 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak YKS sınavına girecek. 8 Haziran'da sınavın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) yapılırken, 9 Haziran'da sabah oturumunda Alan Yeterlilik Testleri (AYT), öğleden sonra oturumunda Yabancı Dil Testi (YDT)ile öğrenciler üniversite öğrenciliğine yönelik bir adım daha atmış olacak.

ÖSYM açıkladı! 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı

YKS'nin sonuçları ise 17 Temmuz'da açıklanacak. Sınav başvuruları 1 Şubat'ta başlayan YKS'nin son başvuru tarihi ise 26 Şubat. Bu yıl ÖSYM tarafından her oturum için belirlenen ücret 295 lira oldu.

Heyecanla beklenen YKS sınavı ile ilgili gelişmeleri adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden takip ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER