ÖSYM 2024 YKS Sonuçları belli oldu! Sonuç sorgulama ekranı

Milyonlarca öğrencinin beklediği gelişme sonunda yaşandı. ÖSYM tarafından yapılan açıklama ile bu yılın sonuçlarının erişime açıldığı bildirildi.

ÖSYM 2024 YKS Sonuçları belli oldu! Sonuç sorgulama ekranı

Ülkemizde her sene yüzbinlerce genç lise eğitimini tamamlamasının ardından istediği üniversiteye gidebilmek için YKS sınavına giriyor. Bu sınavdan istediği sonucu alan öğrenciler daha sonrasında tercih döneminde puanlarına göre üniversite seçme işlemine giriyorlar.

SONUÇLAR ERKENDEN AÇILDI

Eğitiminin üniversitelerin lisans ya da önlisans düzeyinde sürdürmek isteyenlerin girdiği YKS'de puanlar artık öğrenilebilecek. Bu kapsamda ÖSYM yaptığı açıklamada YKS sınavına giren öğrencilerin merak ettiği sonuçların artık öğrenilebileceğini ifade etti. Kurumun sosyal medya ve internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"8-9 Haziran 2024 tarihlerinde uygulanan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (2024-YKS) değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 16 Temmuz 2024 tarihinde saat 07.35’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresiyle erişebilecektir.

SONUCU ÖĞRENMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Adayları bilgilendirmek adına ÖSYM açıklama yapmaya devam ediyor. Bir yandan da sonuçlarını öğrenen adaylar sosyal medya üzerinden duygu ve düşüncelerini paylaşmaya başladılar. YKS sınavının bugün itibariyle açıklanması sosyal medyada günün en çok konuşulan konularından oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER