ÖSYM 2024 ALES sınavının giriş yerlerinin belli olduğunu duyurdu

Lisans eğitimini tamamlamasının ardından meslek hayatlarını akademik olarak devam ettirmek isteyen adaylar ÖSYM tarafından düzenlenen ALES sınavına giriyor. Bu kapsamda ÖSYM sınava girecek adaylar için önemli bir paylaşımda bulundu.

ÖSYM 2024 ALES sınavının giriş yerlerinin belli olduğunu duyurdu

Her yıl 3 defa düzenlenen sınava binlerce aday giriyor. Lisans eğitiminin ardından yüksek lisans ve doktora yapmak isteyen, bu doğrultuda akademisyen olmak isteyenler ALES sınavı için başvuruda bulunuyor.

100 üzerinden yapılan puanlamadan alabileceği en yüksek puanı almaya çalışan adaylar ardından üniversiteler tarafından açılan kadrolara başvuruda bulunuyor.

ÖSYM'DEN ALES AÇIKLAMASI

Bu kapsamda 28 Temmuz'da düzenlenecek olan ALES sınavı ile ilgili ÖSYM sınav giriş yerlerinin belli olduğunu duyurdu. Kurum tarafından yapılan açıklamada "28 Temmuz 2024 tarihinde uygulanacak olan 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’na (2024-ALES/2) başvuran adayların sınava girecekleri bina/salonlara atanma işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar sınava girecekleri yer bilgisini gösteren Sınava Giriş Belgesi’ni, 18 Temmuz 2024 tarihinde saat 14.00'ten itibaren T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecektir" denildi.

SINAV YERİNE ERKEN GİTMENİN FAYDASI

Her sene yüz binlerce aday ALES sınavına girerek şansını deniyor. ÖSYM'de yaptığı paylaşımlar ile düzenlenen sınavlara dair vatandaşlara bilgilendirmede bulunuyor. Sınav giriş belgelerini alan adayların sınav saatinden erken vakitte okullarda olması isteniyor.

SONRAKİ HABER