Oruçluyken diş fırçalanır mı, diş fırçalayınca oruç bozulur mu?

Ramazan ayının gelmesi ile beraber oruç ibadetini yerine getiren binlerce kişi de merak ettiği sorulara yanıt arıyor. Ramazan ayında oruç tutanlar diş fırçalamak konusunda ikilime düştükleri durumlar için araştırmalarını sürdürüyor.

Oruçluyken diş fırçalanır mı, diş fırçalayınca oruç bozulur mu?

İslam alemi, 11 Mart tarihi ile ilk oruç ibadetini yerine getirmek üzere niyetlendi. Oruç tutan Müslümanlar orucun hangi durumlarda bozulduğuna ilişkin sorularına yanıt aramaya başlarken her yıl Ramazan ayında gündeme gelen sorulardan birisi oruçluyken diş fırçalanıp fırçalanamayacağı oluyor.

Ramazan ayında da bir kez daha gündeme gelen diş fırçalama konusuna ilişkin ‘’Oruç tutarken diş fırçalamak orucu bozar mı?'' sorusuna yanıt aranmaya başladı. Ramazan ayında oruç ibadetine ilişkin merak edilenler artarken Ramazan ayının farz ibadeti olan oruçta diş fırçalamakla ilgili soruları Diyanet İşleri Başkanlığı yanıtladı.

ORUÇ TUTARKEN DİŞ FIRÇALAMAK ORUCU BOZAR MI?

Oruç tutarken diş fırçalamanın orucu bozup bozmayacağı merak ediliyor. Diyanet İşleri Başkanlığınca yapılan açıklama ile diş fırçalamanın orucu bozmayacağı ancak diş fırçalama işlemi sırasında diş macununun ya da çalkalama suyunun boğaza kaçması halinde orucun bozulacağı belirtiliyor. Bu çerçevede oruç ibadetini yerine getiren kişi dişini fırçalarken dikkatli olup, boğazına su ya da diş macununun kaçmasını önleyerek diş fırçalamasında sakınca bulunmuyor. Diş fırçalamak orucu bozmaz ancak dikkatli olunmasında fayda vardır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER