Oruca ne zamana kadar, nasıl niyet edilir, niyet etmek unutulursa oruç kabul olur mu?

Ramazan ayının yaklaşıyor olması ile beraber merak edilenler artıyor. Ramazan ayında oruç tutacak olan İslam alemi oruç niyetine ilişkin merak ettiği sorulara yanıt ararken bu kez oruca nasıl niyet edileceği gündeme geldi.

Oruca ne zamana kadar, nasıl niyet edilir, niyet etmek unutulursa oruç kabul olur mu?

On bir ayın sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayına dair merak edilenler arttı. 11 Mart tarihinde başlayacak olan Ramazan ayına ilişkin merak ettiği sorulara yanıt arayanlar ise bu kez oruç niyetini gündeme getirdi. Oruca niyetlenecek olan Müslümanlar, niyetlerinin nasıl olması gerektiğine ilişkin sorularına yanıt aramaya başladı.

Ramazan ayı için sayılı günler kalırken oruç ibadetini gerçekleştirecek olanlar da oruç niyetinin nasıl ve ne zaman alınacağını merak etmeye başladı. Bununla beraber ‘’Oruç niyeti unutulursa ne olur, oruca nasıl, ne zamana kadar niyet edilir?'' sorularına yanıt aranmaya başladı.

ORUCA NASIL, NE ZAMANA KADAR NİYET EDİLİR?

Din İşleri Yüksek Kurulu'nun sayfasında orucun niyetine ilişkin şu ifadeler yer aldı;

Ramazan orucu, belli günlerde tutulmak üzere adanan oruçlar ile nafile oruçlar için niyet etme vakti, güneşin batması ile ertesi gün tepe noktasına gelmesi öncesine kadarki süredir ancak imsaktan sonra yapılacak niyetin geçerli olması için bu vakitten itibaren bir şey yenilip içilmemiş olması gerekir.

Oruca ne zamana kadar, nasıl niyet edilir, niyet etmek unutulursa oruç kabul olur mu?

ORUÇ NİYETİ UNUTULURSA OLUR MU?

Din İşleri Yüksek Kurulu, niyet etmek orucun şartlarındandır. Niyetsiz oruç sahih değildir. Kalben niyet etmek yeterli ise de niyeti dil ile ifade etmenin yanı sıra oruç için sahura kalkılması da niyet sayılır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER