Orman yangını riski artacak! O bölgede yaşayanlar dikkatli olsun!

Hava sıcaklığının artmasının ardından uzmanlar olası orman yangını çıkma ihtimaline karşı uyarılarda bulundu. Özellikle orman yangını riskinin yüksek olduğu bölgelerde sıralandı.

Orman yangını riski artacak! O bölgede yaşayanlar dikkatli olsun!

Türkiye'de günden güne sıcaklık değerleri artmaya devam ederken uzman isimler sıcak havaların yangın riskini beraberinde getirdiğini de ifade etti. Peki ama hangi bölgeler risk altında ve hangi bölgelerde yangın çıkma ihtimali daha yüksek? Uzman isimler bölge bölge açıklamalarda bulundu.

yaangn1.jpg

yangin2.jpg

Bunun ile birlikte sıcaklığın orman yangınına neden olacağını ifade eden uzman isimler, özellikle Akdeniz Bölgesi'nde sıcaklık değerlerinin bu hafta ortasında daha da artacağını ifade etti. Bundan dolayı tedbirli olunması gerektiğini dile getirdi. Orman yangını çıkma ihtimaline karşı tedbir alınması gerektiği yönünde de uyarılarda bulundu.

yangin3.jpg

Türkiye'de yarından itibaren etkili olacak sıcaklık değerleri artacak. Sıcaklık Akdeniz Bölgesi dışında Ege ve Marmara kıyılarında da mevsim normalleri üzerinde seyredecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise bu hafta ortasında eyyam-ı bahur sıcaklığının etkili olacağını ifade etti. Bunaltıcı sıcaklıkların etkili olacağı söylenirken uzmanlar ise ayrıca yangına karşı önlem alınması gerektiğinin altını çizdi.

SONRAKİ HABER