Orman yangını meydana geldi! 19 bin kişi tahliye edildi!

Rodos Adası'nda 6 gün önce başlayan orman yangını henüz kontrol altına alınmadı. Yangının büyümesinin ardından ise 19 bin kişinin tahliye edildiği duyuruldu.

Orman yangını meydana geldi! 19 bin kişi tahliye edildi!

6 gün önce Rodos Adası'nda çıkan yangın henüz kontrol altına alınmadı. Bunun ile birlikte ekipler yangını söndürmek için müdahale çalışmalarına devam ediyor.

yangin2-001.jpg

Rodos Adası'nda meydana gelen yangın hakkında açıklamalarda bulunan Yunanistan İklim Bakanlığı, tahliye çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. 16 bin kişinin karadan, 3 binin de denizden tahliye edildiğini açıklayan bakanlık toplamda 19 bin kişinin tahliye işleminin tamamlandığını da sözlerine ekledi.

yangin3-001.jpg

Yangını söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken üç aktif noktada ekiplerin yoğun şekilde çalıştığı da ifade edilen bilgiler arasında yer alıyor. Ayrıca 266 itfaiyeci, 42 araç, 5 helikopter ve 10 uçak yangının yoğun olduğu bölgelerde çalışmalarına devam ediyor.

yangin4.jpg

Yetkililer ise Rodos'ta meydana gelen yangının ülke genelindeki aktif yangınların en tehlikelisi olduğunu ifade etti. Ayrıca bunun ile birlikte yangının neden çıktığı da ilgili birimler tarafından araştırılıyor.

SONRAKİ HABER