Orhan Şen Meteorolojik afet yaşanacak dedi! Tedbirinizi şimdiden alın hiçbirine benzemeyecek

Ülkemizde artan hava sıcaklıklarının ardından Meteoroloji verileri de yakından takip edilmeye başlandı. Meteoroloji verileri inceleme altına alınırken uzman isim Orhan Şen'den 'afet' açıklaması geldi.

Orhan Şen Meteorolojik afet yaşanacak dedi! Tedbirinizi şimdiden alın hiçbirine benzemeyecek

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde etkili olan sağanak yağışların ardından yeni hafta da yüksek sıcaklıklar kendini gösterdi. Hava sıcaklıklarının artması ile beraber Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) sık sık uyarı yaparken yurt genelinde 8 ila 12 derece arasında sıcaklık artışı olacağı ifade edildi. Sıcak hava dalgası Türkiye'ye giriş yaparken termometreler Ankara dahil pek çok ilde 30 dereceyi geçti. CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada, bu sıcaklıklara ilişkin uyarı ve beklentilerini sıraladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre hava sıcaklıklarının ülke genelinde mevsim normallerinin 8 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın da genellikle kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi beklenirken Prof. Dr. Şen, dikkatli olunması gerektiğini belirtti.

PROF. DR. ORHAN ŞEN'DEN AŞIRI SICAKLIK UYARISI

Prof. Dr. Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada "Bu sıcak havalarda güneşte dolaşmanın anlamı yok. Biz yayın için güneşte duruyoruz ama söylüyoruz bu havalarda kronik hastalığı olanların, yaşlıların ve çocukların dışarı çıkmaması lazım.'' değerlendirmelerinde bulundu. Ayrıca güneşe çıkarken yapılması gerekenleri sıralayan Prof. Dr. Şen, ''Hele güneşte şapkasız, gözlüksüz çıkmamak lazım ve beyaz giysiler giyilmeli. Çok tehlikeli, bu sıcak çarpması meydana getirir. Bu sıcak çarpması beyinde ölüme kadar götürebilir" uyarısında bulundu.

Orhan Şen Meteorolojik afet yaşanacak dedi! Tedbirinizi şimdiden alın hiçbirine benzemeyecek

"Çok dikkat etmemiz gerekecek. Türkiye, Meteorolojik afet yaşayacak. Aşırı sıcaklıklar da meteorolojik afettir" ifadelerine yer veren Prof. Dr. Şen, "Haziran'ın başında bu kadar sıcak olması biraz erkendi. Bu gösteriyor ki önümüzdeki Temmuz ve Ağustos aylarında çok aşırı sıcaklıkları ve sıcak hava dalgalarını beraber yaşayacağız.'' dedi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER