Orada evim var diye sevinmeyin belediyeler yıkım kararı aldı! Bu yapılar tek tek yıkılıyor artık izin verilmeyecek

Türkiye'de artan taşınmaz fiyatları nedeniyle vatandaşların yatırım tercihi de değişti. Yatırım tercihi değişen vatandaşların taşınmaza olan ilgisi devam ederken hobi bahçesi olarak satılan alanlar fiyatları nedeniyle rağbet görmeye devam ederken belediyelerin yıkım kararı alarak harekete geçtikleri öğrenildi.

Orada evim var diye sevinmeyin belediyeler yıkım kararı aldı! Bu yapılar tek tek yıkılıyor artık izin verilmeyecek

Pandemi döneminin ardından Türkiye'deki yatırım tercihleri tamamen değişti. Taşınmaz fiyatlarının artması ile beraber yatırım tercihleri de değişkenlik göstermeye devam ederken konut alamayan vatandaşlar arsa alarak buralara inşaat maliyeti gerektirmeyen prefabrik evleri satın amayı tercih etmeye başladı. Yatırım tercihleri değişen vatandaşlar son dönemde hem popülaritesi artan hem de fiyatları ile vatandaşlara uygun fiyatlı seçenekler sunması ile hobi bahçelerine olan rağbetini artırdı.

Hobi bahçesi alarak bu tarım arazisine küçük evler inşa ettiren ya da prefabrik ev yerleştiren vatandaşlar için kötü haber verildi. Hobi bahçelerindeki evler kaçak yapıya girerken hobi bahçesi olup da buralara ev yaptıranlar için yıkım kararı açıklandı. Kaçak yapılaşmayla mücadele devam ederken bu yapıların da yıkımına başlamak üzere çalışmalarını sürdüren ekipler son yılların en büyük sorunu haline gelen hobi bahçesi alanlarındaki yapıların yıkımına başladıklarını bildirdi.

HOBİ BAHÇELERİNDEKİ KAÇAK YAPILARIN YIKIMI DEVAM EDİYOR

Verimli tarım arazileri hobi bahçesi olarak satışa sunulurken bu alanların tarım için kullanılması hedefleniyordu. Hobi bahçelerini satın alan vatandaşlar betonarme, prefabrik ve çelik gibi bu alanlara ev yaparken hobi bahçelerine inşa edilen evleri kaçak yapı olarak kabul eden belediyeler de bu evlerin yıkımı için çalışma başlattı. Hobi bahçelerindeki kaçak evlere yönelik denetimler artırılırken Ankara Valisi Vasip Şahin’in belediyelerden kaçak yapılar için elektrik, yol, su, doğalgaz verilmemesi, İlçe Tarım Müdürlükleri’ne de denetimlere ağırlık verilmesi konularındaki uyarısının ardından Ankara’daki tarım arazileri üzerindeki bazı kaçak yapılar yıkıldı.

Orada evim var diye sevinmeyin belediyeler yıkım kararı aldı! Bu yapılar tek tek yıkılıyor artık izin verilmeyecek

81 il genelinde tarım alanlarının hobi bahçesi olarak satılması ve bu alanlara yapı inşa edilmesi ile hukuki mücadele sürerken konuyla ilgili hukuki süreç ise “Tarım alanının yapılaşmayla bozulduğunun tespiti durumunda yetkililer, bunu yapan vatandaştan araziyi tekrar eski haline getirmesini isteyecek. Ayrıca masraflara ilaveten bozulan tarım arazisinin her metrekaresi için 165 lira idari para cezası verilecek. Yetkililer bu süreçte bir adım atılmazsa tarım arazilerinin kaybedileceğine dikkati çekerken hobi bahçelerinde kesinlikle bir yapı kurulmasına izin verilmemesi gerektiğini kaydetti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER