Öncüpınar Sınır Kapısında 25 milyon TL değerinde kaçak ilaç ve elektronik eşya ele geçirildi!

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri tarafından Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda gerçekleştirilen operasyonda, 25 milyon Türk Lirası değerinde kaçak ilaç, kimyasal maddeler ve elektronik eşyalar ele geçirildi.

Öncüpınar Sınır Kapısında 25 milyon TL değerinde kaçak ilaç ve elektronik eşya ele geçirildi!

Halk sağlığını tehdit eden girişimlere ve illegal ticarete karşı sıkı bir mücadele yürüten Gümrük Muhafaza ekipleri, Öncüpınar Gümrük Kapısı'nda önemli bir operasyon düzenledi.

Ticaret Bakanlığı Öncüpınar Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, risk analizi ve hedefleme çalışmaları sonucunda Türkiye'den Suriye'ye çıkış yapmak üzere gelen bir tırı incelemeye aldı. X-ray tarama görüntülerinde araçta beyan edilen kullanılmış plastik kasaların olduğu bölgede şüpheli yoğunluk tespit edildi ve araç fiziki olarak arandı.

ankara-tasarim-30.jpg

Ele Geçirilenler

Yapılan kontrollerde, tırın dorsesinin ön bölgesinde gümrük idaresine beyan edilen 2 bin 400 kap kullanılmış plastik kasanın içerisinde266 bin 723 adet çeşitli ilaç bulunduğu belirlendi. Ayrıca dorsede 280 litre dietil eter cinsi kimyasal madde,30 adet elektronik eşya (drone, kamera) ve16 adet cep telefonu ele geçirildi.

Yakalanan kaçak eşyanın toplam değeri yaklaşık25 milyon Türk Lirası olarak hesaplandı.

Olayla ilgili soruşturma Kilis Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından sürdürülüyor. Gümrük Muhafaza ekipleri, illegal ticaretin ve kaçak mal girişinin engellenmesi için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürüyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER