Ömer Halisdemir 15 Temmuz'da ne yaptı, rütbesi, görevi neydi?

Siyasi tarihinde bir çok kara leke bulunan Türkiye çok defa darbe ya da darbe girişimlerine sahne olmuştu. 60 darbesinde Başbakanı asılan, 80 darbesinde halkı acı günler yaşayan Türkiye 2016 yılında ise iradesini ortaya koydu.

Ömer Halisdemir 15 Temmuz'da ne yaptı, rütbesi, görevi neydi?

Darbe girişiminin bastırılmasından sonra bir çok kahramanlık olayı adından söz ettirmeyi başarmıştı. O kahramanlıklardan birisi ise Ömer Halisemir'in yerine getirdiği görev olmuştu.

DARBENİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRDİ

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı'dan aldığı emir doğrultusunda Özel Kuvvetler Komutanlığında bekleyen Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir, darbeci Tuğgeneral Semih Terzi'yi binaya girmeden etkisiz hale getirmişti. Olay yerinde darbeciler tarafından şehit edilen Ömer Halisdemir'in yaptığı kahramanlık dillerden düşmemişti.

Ömer Halisdemir'in adı şehit olmasının ardından ülkedeki bir çok yere verildi. Anısı yaşatılan şehir Ömer Halisdemir'in kabri bugün Niğde'nin Bor ilçesine bağlı Çukurkuyu beldesindedir.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yaptı. Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan'da görev yapmıştı.

Ömer Halisdemir 42 yaşında 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Semih Terzi'yi etkisiz hale getirme görevini yerine getirerek darbe girişiminin seyrinde önemli rol oynamıştır.

Darbe girişimi ile özdeşleşen Halisdemir yurdun dört bir yanında her sene yaptığı kahramanlıkla anılıyor. Ailelerde doğan çocuklarına onun adını vererek anısını yaşatıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER