Okullardaki ara tatil kalktı mı? Bakan Tekin açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin göreve geldiği günde bu yana eğitim konusunda ki iyileştirmelerine devam ediyor. Öğrencilerin eğitim sürecini daha etkili hale getirmek isteyen Bakan tekin yeni bir düzenleme olabileceğini duyurdu

Okullardaki ara tatil kalktı mı? Bakan Tekin açıkladı

Yeni eğitim yılının tatil takvimi belli oldu. Veliler ve öğrenciler yani tatil tarihlerini merakla beklerken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, önümüzdeki yıl okullarda ki ara tatiller konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Eğitim sistemi üzerinde yapılabilecek iyileştirmeler konusunda sürekli bir çalışma içerisinde olan Bakan Tekin son olarak okullarda ki ara tatil konusunda açıklamalarda bulundu. Yeni yılda ara tatiller iptal mi edildi?

111620052-aksaray1.jpg

ARA TATİL 10 KASIM'DA BAŞLIYOR

9 gün olan 2023-2024 eğitim-öğretim yılı ara tatil dönemi 10 Kasım günü başlayacak ve tekrar ders zili 20 Kasımda çalacak.

YARIYIL TATİLİ 22 OCAKTA BAŞLAYACAK

Yarıyıl tatili veya bilinen diğer adıyla "15 Tatil," 22 Ocak-5 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Öğrenciler 19 Ocak 2024 tarihinde okullarını kapatıp karnelerini alacaklar. İkinci dönem eğitim-öğretim faaliyetleri ise 5 Şubat 2024 tarihinde yeniden başlayacak.

DİĞER ARA TATİL 8 NİSAN TARİHİNDE OLACAK

Yılda iki kere yapılan ara tatilin bir diğeri de Nisan ayında yapılacak. Nisan ara tatili 8 Nisan-12 Nisan 2024 tarihleri arasında uygulanacak.

YAZ TATİLİ 15 HAZİRANDA BAŞLAYACAK

Özellikle öğrencilerin dört gözle beklediği yaz tatili yeni yılda 15 Haziran'da başlayacak. Karnelerin dağıtılmasıyla öğrenciler için 90 günlük yaz tatili başlayacak.

screenshot-4.jpg

BU ARA TATİLLER KALKACAK MI?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, gazetecilerin kendisine yönelttiği "Ara tatiller kaldırılacak mı?" sorusunu "Eğer velilerden ve öğretmenlerden böyle bir talep gelirse bakarız" şeklinde cevapladı. Konuyla ilgili konuşan Bakan Tekin, “Velilerden ve öğrencilerden böyle bir talep gelirse eğer bakarız. Öğretmenlerden şikayet gelirse değerlendiririz. Bu yılki durumu gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Görelim, bakalım ve eğer öyle bir olumsuzluk varsa gereğini yaparız. Uygulama ile ilgili İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığımız bir rapor hazırlıyor. Bu noktadan sonra bir rapor oluşturulur. Öğretmenler, öğrenciler ve veliler mutlu ise biz devam ederiz” ifadelerini kullandı.

haberankara.com

SONRAKİ HABER