Okullarda telefon yasak mı, okula cep telefonu getirmek serbest mi?

Milyonlarca öğrenci bugün ders başı yaparken okula gidecek öğrencileri için 2024 - 2025 eğitim öğretim yılı için MEB cep telefonu kararını açıkladı. Okula cep telefonuyla gidilir mi, okullarda telefon yasak mı?

Okullarda telefon yasak mı, okula cep telefonu getirmek serbest mi?

Öğrenciler ve öğretmenler 9 Eylül 2024 Pazartesi günü itibariyle 2024 - 2025 eğitim öğretim yılına başlamış oldu. Okullarda ilk ders heyecanı yaşanırken öğrenciler ve velilerde ise okul çantası ve cep telefonu telaşı yaşandı. Özellikle de okula servisle gidip gelen ve aileleri çalışan öğrenciler için cep telefonu büyük önem taşırken konu hakkında resmi açıklama yapıldı.

OKULLARDA CEP TELEFONU YASAK MI, OKULA TELEFON GETİRMEK SERBEST Mİ?

Mill Eğitim Bakanlığı tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında yapılan yeni düzenlemeyle sınıf içinde cep telefonu başta olmak üzere bilişim araçları bulundurmak yasaklanmıştı. UNESCO, “2023 Küresel Eğitim İzleme” raporunda, öğrencilerin okullarda akıllı telefon kullanmasının yasaklanması için küresel çağrıda bulunmuştu. Raporda, fazla cep telefonu kullanımının düşük eğitim performansına, yüksek ekran süresinin de çocukların duygusal istikrarı üzerinde olumsuz etkiye sahip olduğu açıklanmıştı.

Ancak kural sadece sınıf içerisini kapsıyor. Okullarda rehber öğretmenlere teslim edilen telefonlar okul çıkışında öğrencilere tekrar teslim ediliyor. Yani çocuk zorunlu olduğu durumlarda velisinin okul yönetimine başvuru yapmasıyla telefonunu yanına alabiliyor. Ancak cep telefonlarının sınıflara sokulmasına kesinlikle izin verilmiyor. Sınıfta yapılan aramalarda ya da öğretmenlerin sınıfta kullanıldığını tespit ettiği telefonlar ise okul yönetimi tarafından alınacak ve öğrenciye geri verilmeyecek. Yine bu öğrencilere disiplin cezası uygulanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER