Okullarda son hafta ders işlenecek mi, örnek ders programı nedir?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre okullarda son hafta ders işlenip işlenmeyeceği hakkında merak edilenlerin artmasının ardından örnek ders programının belli olduğu ifade edildi.

Okullarda son hafta ders işlenecek mi, örnek ders programı nedir?

Yarıyıl tatiline kısa bir zaman kala Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların ardından okullarda ders işlenip işlenilmeyeceği hakkında merak edilenler artmaya başladı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI SON HAFTA İÇİN AÇIKLAMADA BULUNDU!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalarda yarı yıl tatiline girmeden önce son haftasında der işlemek yerine bazı faaliyetlerin gerçekleştirileceği belirtildi. Buna göre önemin son haftasında yapılacak etkinlikler, okul içinde hem öğretmenler hem de öğrencilerden oluşan heyet tarafından organize edileceği öğrenilmiş oldu.

Konu hakkında okullara resmi olarak yazılı açıklama gönderen Milli Eğitim Bakanlığı, aaliyetler planlanırken okul ve çevre şartları göz önünde bulundurulacağı ve velilere külfet çıkarılmamasına dikkat edileceği ifade edildi. Faaliyetlerin öğrencilerin ilgisini çekecek ve eğitim öğretimin son günlerinin coşkuyla geçirilmesini sağlayacak nitelikte olmasına özen gösterileceğinden bahsederek örnek bir ders programı yayımladı.

Okullarda son hafta ders işlenecek mi, örnek ders programı nedir?

ÖRNEK DERS PROGRAMI AÇIKLANDI!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaların yanı sıra örnek ders programının da belirlendiği ifade edildi. Bu çerçevede yayımlanan örnek program şu şekildeydi;

Okullarda son hafta ders işlenecek mi, örnek ders programı nedir? - Resim : 2

Yarıyıl tatili: 22 Ocak-2 Şubat 2024
İkinci dönem başlangıcı: 5 Şubat 2024
İkinci dönem ara tatili: 8-12 Nisan 2024
İkinci dönem sonu: 14 Haziran 2024
2024-2025 eğitim öğretim yılı başlangıcı: 9 Eylül 2024

Bu çerçevede okullarda son haftanın öğrenciler için nasıl işleneceği hakkında bilgilendirmeler yapılmış oldu.

SONRAKİ HABER