Okullarda ortak sınav tarihi ne zaman, ortak sınava hangi sınıflar girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan ortak sınavlarla ilgili olarak öğrencilerin soru işaretleri arttı. Ortak sınavların ne zaman, hangi tarihlerde yapılacağı ve hangi sınıfları kapsayacağı merak edildi.

Okullarda ortak sınav tarihi ne zaman, ortak sınava hangi sınıflar girecek?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu yıl okullarda ortak sınav uygulamasına başlanacağını açıklamıştı. Ortak sınav uygulaması hakkında merak edilenler artarken Milli Eğitim Bakanlığı tüm detayları yayımladı.

2023 - 2024 Eğitim yılında ilk kez ortak sınav uygulanacak. Ortaokul ve lise için uygulanacak olan ortak sınavlarla ilgili olarak detaylar merak edildi.

ORTAK SINAV HANGİ SINIFLAR İÇİN GEÇERLİ?

11 Eylül 2023 tarihinde başlayan eğitim yılı için yeni kararlar alındı. Bu yıl ilk kez uygulanacak olan ortak sınavların ne zaman olacağı ve hangi konuları kapsayacağı merak edildi. MEB, ortak sınav hakkında bilinmesi gerekenleri duyurdu ve ortak sınav konuları ile birlikte örnek soruları da paylaştı.

okullarda-ortak-sinav-tarihi-ne-zaman-ortak-sinava-hangi-siniflar-hangi-tarihte-girecek.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı bu yıl ilk kez ortaokul 6'ncı sınıfların "Türkçe" ve "Matematik" dersleri ile lise 9'uncu sınıfların "Türk Dili ve Edebiyatı" ile "Matematik" derslerinin ikinci yazılı sınavlarını "ülke genelinde ortak sınav" olarak düzenleme kararı aldı.

ORTAK SINAV TARİHLERİ BELLİ OLDU MU?

MEB tarafından düzenlenecek olan ortak sınavlarda 1'nci Dönem 1'nci sınavları, 30 Ekim - 10 Kasım 2023 tarihleri arasında yapılacak.

1'nci dönem 2'nci sınavları ise 25 Aralık 2023 - 5 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER