Okullarda ilk zil, uyum eğitimiyle çaldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kısa bir süre kala okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için özel bir uyum programı düzenledi. İşte bu programın ayrıntıları...

Okullarda ilk zil, uyum eğitimiyle çaldı!

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 11 Eylül'de başlayacak yeni eğitim öğretim yılına hazırlık olarak okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri için okula uyum programını başlattı. Bu program kapsamında, okul öncesi, ilkokul 1 ve lise 9. sınıf öğrencileri, diğer kademe öğrencilerinden bir hafta önce okullarına dönerek yeni eğitim yılına hazırlanıyor.

kompakt-laminat-sinif-kapilari.png

Okul Kapıları Açıldı

Yaklaşık üç aylık yaz tatilinin ardından öğrenciler, okullarına geri dönmelerinin heyecanını yaşarken, bu süreçte onları okula uyum sağlama ve yeni arkadaşlarıyla kaynaşma etkinlikleri bekliyor.

Milli Eğitim Bakanlığı, ailelerle iş birliği yaparak okul öncesi öğrencilerinin okula uyum sürecine destek olmak amacıyla bir okula uyum rehberi hazırladı. Rehber, ailelere bu dönemde neler yapabileceklerini gösteren bir çizelge ve 12 farklı etkinlik önerisi içeriyor.

pre.webp

İlkokul 1. Sınıflar İçin Uyum Haftası Programı

İlkokul 1. sınıf öğrencileri içinse uyum haftası uygulama çizelgesi ve 9 etkinlik örneği sunuluyor.

Ortaöğretim kurumlarına başlayacak olan hazırlık ve 9. sınıf öğrencileriyle velileri de eğitim öğretime başlamadan önce okulları hakkında bilgilendirilecekler. Ayrıca, bu bir haftalık uyum dönemi boyunca öğrencilere, yeni okul ortamlarına hızlı uyum sağlama becerileri kazandırılacak ve okula aidiyet duyguları geliştirilmeye çalışılacak.

okullarda-uyum-programi-yarin-basliyor-1693729637-8476.webp

Ortaokul 5. Sınıflar İçin Rehberlik Uygulamaları

Ortaokul 5. sınıfa başlayacak öğrenciler ve aileleri için rehberlik uygulamaları ise 11-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek. Bu süreçte velilere okula uyum rehberi sunumu yapılacak ve öğrencilere okulun iç ve dış ortamı tanıtılacak. Kalan üç günde ise rehberlik uygulamalarına yönelik öğrencilerle etkinlikler düzenlenecek.

MEB, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına kadar öğrencilerin ve ailelerinin daha kolay bir şekilde yeni okul yılına hazırlanmalarına yardımcı olmak için bu tip programları sürdürmeye devam ediyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER