Okullarda ikinci ara tatil ne zaman, bayramla birleşiyor mu, kaç gün tatil olacak?

Okullarda ikinci ara tatille ilgili olarak merak edilenler arttı. İkinci ara tatilin hangi tarihlere denk geldiği merak konusu olurken bayram tatili ile birleşip birleşmeyeceği merak ediliyor.

Okullarda ikinci ara tatil ne zaman, bayramla birleşiyor mu, kaç gün tatil olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MRB) tarafından alınan kararlar kapsamında okullarda ara tatil yapılıyor. Okullarda ara tatil sürecine ilişkin merak edilenler artarken bu yıl yapılacak olan ara tatilin tarihleri merak konusu olmaya devam ediyor. Ara tatil ile ilgili araştırmalar başlarken öğrenci ve veliler, ‘’Yılın 2. ara tatili ne zaman?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Nisan ayında hem Ramazan Bayramı hem de ara tatilin uygulanacak olmasıyla birlikte gündeme gelen sorulardan biri de ‘’Okullarda ikinci ara tatil ne zaman, bayramla birleşiyor mu, kaç gün tatil olacak?'' sorusu oldu. Öğrenciler 2. Ara tatillin Ramazan Bayramı'yla birleşip birleşmediğini merak ederken MEB'in takvimi de merak konusu oldu.

OKULLARDA 2. ARA TATİL NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil takvimi belirlenerek yayımlandı. İlk ara tatil ve 15 tatil sonrasında nisan ayında yapılacak olan ara tatil yeniden gündeme geldi.

Okullarda ikinci ara tatil ne zaman, bayramla birleşiyor mu, kaç gün tatil olacak?

Ramazan ayına denk gelecek olan ara tatil nedeniyle öğrenciler, Ramazan Bayramı ile tatilin birleşip birleşmeyeceğini sorguluyor. Okullarda 2. Ara tatil 8 - 12 Nisan 2024 tarihleri arasında olacak. Ramazan Bayramı ise 10 - 11 - 12 Nisan 2024 tarihlerinde kutlanacak. İki tatilin birbirine denk gelmesi ile beraber öğrenci ve öğretmeneler 5 günlük tatil yapmış olacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER