Okullarda birinci dönem ne zaman bitecek, sömestr tatili ne zaman başlayacak?

Öğrenciler birinci dönemin ne zaman biteceği ve karnelerini ne zaman alacağını sorgulamaya başladı. Hem tatil planı yapmak hem de karne günü planlarını belirlemek isteyen öğrenciler araştırmalarına devam ederken 2024 yılı 15 tatilinin tarihi de MEB'in takvimi ile belli oldu.

Okullarda birinci dönem ne zaman bitecek, sömestr tatili ne zaman başlayacak?

2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısının ne zaman biteceği öğrenci, veli ve öğretmeneler tarafından merak konusu olmaya devam ediyor. Aileler 15 günlük tatili değerlendirmek, öğrenciler ise karne günü planlarını yapmak üzere ‘’2023 - 2024 okullarda ara tatil ne zaman, karneler ne zaman verilecek?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Karne günü heyecanı öğrencileri sararken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) akademik takvimi de gündemdeki yerini aldı. Öğrenciler sömestr tatilinin tarihini araştırırken detaylar da açıklanan MEB akademik takvimi ile belli oldu.

2024 KARNE GÜNÜ NE ZAMAN, SÖMESTR TATİLİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ocak ayı ile beraber 15 tatilin ne zaman olacağı merak edildi. Binlerce ilkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okulların tatil olacağı gün için şimdiden araştırmalarına başladı.

Okullarda birinci dönem ne zaman bitecek, sömestr tatili ne zaman başlayacak?

Karnelerle beraber yarıyıl tatiline başlayacak öğrenciler, MEB tatil takvimini araştırıyor. MEB tarafından açıklanan akademik takvime göre ilk dönem 19 Ocak 2024 tarihinde bitiyor. Yarıyıl tatili de 22 Ocak Pazartesi başlıyor ve 2 Şubat Cuma günü sona eriyor. İkinci dönem 5 Şubat Pazartesi başlayacak ve ikinci ara tatil de 8 - 12 Nisan tarihleri arasında olacak. İkinci dönem de 14 Haziran Cuma günü sonlanacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER