Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı?

Havaların günden güne soğumasının ardından vatandaşlar tarafından ne çok merak edilen konular arasında yarıyıl yani 15 tatil süresinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkında merak edilenler de araştırılmaya başlandı.

Okullar ne zaman açılacak, yarıyıl tatili uzatıldı mı?

Ocak ayının ortalarından itibaren havaların soğumasının ardından yarıyıl tatili hakkında vatandaşlar tarafından merak edilenler de artmaya başladı. Okulların yarıyıl tatili vermelerinin ardından bu tatil sürecinin olumsuz hava koşulları nedeni ile uzayıp uzamayacağı araştırılan konular arasında yer aldı.

Konu hakkında merak edilenlerin artmasının ardından sosyal medya üzerinden de tatillerin uzatılması hakkında iddialar da sıklıkla gündeme gelmeye başlandı. 22 Ocak tarihinde tatile giren okulların ne zaman açılacağı hakkında merak edilenler artmaya başladı.

YARIYIL TATİLİ UZATILDI MI?

Soğuk havanın etkisinin görülmesinin ardından ise gündemde yer alan iddiaların ardından yarıyıl tatili uzatılacak iddialarına ilişkin İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden açıklama geldi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılan, "15 günlük sömestr tatili 1 aya uzatıldı" iddiası doğru değildir. Milli Eğitim Bakanlığı'nın 7 Temmuz 2023 tarihinde yayımladığı çalışma takvimi konulu genelgeye göre, 2023-2024 eğitim öğretim döneminin yarıyıl tatili süresinde bir değişiklik bulunmamaktadır. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2024 tarihinde başlamış olup, 2 Şubat 2024 tarihinde sona erecektir."

Bu çerçevede okulların tatil sürelerinin uzamayacağı, belirtildiği gibi 2 şubat 2024 tarihinde okulların açılacağı ifade edildi.

SONRAKİ HABER