Okul öncesi ve birinci sınıflar için Okula Uyum dönemi başlıyor

Ülkemizde her sene yüzbinlerce öğrenci eğitim hayatının ilk dönemine adım atıyor. Bu öğrencilerin daha kolay adaptasyon sürecini aşmaları adına eğitimleri diğer öğrencilerden erken başlıyor.

Okul öncesi ve birinci sınıflar için Okula Uyum dönemi başlıyor

Milyonlarca öğrenci Haziran ayında karnelerini almış ve tatil dönemine başlamışlardı. Uzun bir süredir tatil yapan ve kendilerini yenileme fırsatı bulan gençler artık okula dönmeye hazırlanıyor. Konu ile ilgili konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'de yeni eğitim öğretim döneminin başlangıcı için 9 Eylül tarihini işaret etmişti.

ERKENDEN OKULA GÖNDERİLECEKLER

Okullar bu tarihten bir hafta öncesinde açılarak hizmet vermeye başlayacak. Her sene olduğu gibi bu senede okul öncesi ve 1. sınıfların eğitim hayatına alışması için Okula Uyum Haftası programı uygulanacak.

Hayatlarının ilk yıllarında olan minik öğrencilerin bu hafta içinde okula gidip gelerek bu alışkanlığı kazanması hedefleniyor. Öğrencilerin kendini rahat hissetmesi için eğitim onlar için erken başlatılıyor.

YENİ DÖNEM 9 EYLÜL'DE BAŞLIYOR

2 Eylül'den bir hafta sonrasında ise tüm öğrenciler için okul dönemi başlayacak. Yeniden sıralara oturacak öğrenciler için ilk ara tatil 11-15 Kasım'da yapılacak. Eğitimde birinci dönem ise 17 Ocak tarihinde tamamlanacak. 2024-2025 Eğitim - öğretim dönemi ise 20 Haziran Cuma günü tamamlanacak.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER