Okul öncesi hitabet oyunları nedir, nasıl oynanır?

MEB tarafından alınan karar kapsamında okullarda son hafta ders işlenmeyeceği, çocukların eğitileceği etkinliklere yer verilmesi istenmişti. Hitabet oyunları örnekleri listede yer alırken söz konusu oyunlara ilişkin detaylar da merak konusu oldu.

Okul öncesi hitabet oyunları nedir, nasıl oynanır?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından okulların son haftası için önemli bir karar alındı. MEB tarafından alınan karar kapsamında okulların son haftasında eğitici etkinliklere yer verileceği bildirilirken okul öncesi hitabet oyunlarında örnekler merak ediliyor. Okul öncesi hitabet oyunlarına dair detaylar merak konusu olurken ‘’Okul öncesi hitabet oyunları nedir, örnekleri nedir, nasıl oynanır?'' sorusuna yanıt arıyor.

Okullarda karne haftasında çocukların dikkatinin dağılması ve ders işlemek istememesi üzerine MEB tarafından alınan etkinlik kararı oldukça ilgi gördü. Söz konusu kararın ardından öne çıkan bir etkinlik de hitabet oyunları olurken ‘’Hitabet oyunları nedir, nasıl oynanır?'' gibi sorulara yanıt aranmaya başladı.

OKUL ÖNCESİ HİTABET OYUNLARI NEDİR, NASIL OYNANIR?

Eğitimci Mesut Hayat, okul öncesi öğrenciler için hitabet oyunlarının nasıl oynandığına ilişkin bilgiler verdi. Buna göre söz konusu hitabet oyunlarında plan ise şöyle paylaşıldı;

Oyun Seçimi:İki farklı hitabet oyunu belirleyin. Bu oyunlar, öğrencilerin hitabet becerilerini geliştirmelerine ve eğlenmelerine olanak tanımalıdır. Örnek oyunlar arasında “Debattan Söze” veya “İsim Oyunu” gibi hitabet odaklı oyunları düşünebilirsiniz.

Etkinlik Tarih ve Saati:Etkinlik için uygun bir tarih ve saat belirleyin. Öğrencilerin katılımının mümkün olduğu bir zaman dilimi seçin.

Okul öncesi hitabet oyunları nedir, nasıl oynanır?

Oyun Kuralları ve Formatı:Her oyun için net ve anlaşılır kurallar belirleyin. Oyun formatını ve süresini önceden planlayarak bir düzen oluşturun. Öğrenci Grupları ve Takımlar: Öğrencileri belirli gruplara veya takımlara ayırın. Takımları oluştururken farklı öğrenci seviyelerini ve yeteneklerini dengelemeye çalışın.

Jüri ve Hakemler:Oyunları yönetmek ve değerlendirmek için bir jüri veya hakem ekibi oluşturun. Hakemlerin, öğrencilere geribildirim sağlama ve puanlama süreçlerini yönetme görevleri olsun.

Ekipman ve Malzeme:Oyunların düzgün bir şekilde oynanabilmesi için gerekli ekipman ve malzemeleri temin edin. Ses sistemi, mikrofon ve yazı tahtası gibi materyaller kullanışlı olabilir.

“Hitabet Oyunları”nın öğrencilerin iletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amacıyla eğlenceli ve interaktif bir platform sunduğundan bahseden Hayat, öğrencilere hitabet, diksiyon ve kendilerini ifade etme konularında pratiğe geçme fırsatı tanıdığını belirtti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER