Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavının nasıl yapılacağı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı çevrimiçi olarak yapılacak.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları sınavının nasıl yapılacağı belli oldu

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 19 Kasım'da yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulama Kılavuzu, güncellenerek Bakanlık internet sitesinde yayımlandı. 25 Eylül'de başlayan Öğretmenlik Kariyer sınavı başvuruları bugün saat 23.59'da sona erecek.

YURT İÇİNDE VE YURT DIŞINDA YAPILACAK

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı, 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 10.00'da Türkiye saatine göre eş zamanlı olarak başlayacak ve 13.00'da sona erecek. Sınav yurt içi ve yurt dışındaki tüm adaylar için aynı gün ve saatte uygulanacak.

ogretmen-uzaktan-egitim-aa-1490889.jpg

100 SORU 135 DAKİKA

19 Kasım'da yapılacak olan sınavda adaylara 100 soru sorulacak ve 135 dakika süre tanınacak.

Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim 2023-16 Ekim 2023 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

retmen-kariyer-basamaklari-sinavi-1.jpg

SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

19 Kasım'da yapılacak olan sınav aynı gün son bulacak. sınav soruları ve cevapları ise 20 Kasım günü www.meb.gov.tr internet sitesinden yayımlanacak. Sonuçlar ise 24 Kasım öğretmenler gününde belli olacak.

SONRAKİ HABER