Öğretmenler il dışı atamalarda yetersiz kontenjana dikkat çekmek için çiçek gönderecek

Milli Eğitim Bakanlığı öğretmenlerin il dışı atama sonuçlarını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Ancak birçok öğretmene göre kontenjan yetersiz kaldığı için binlerce öğretmen mağduriyet yaşadı.

Öğretmenler il dışı atamalarda yetersiz kontenjana dikkat çekmek için çiçek gönderecek

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı 2024 yılının öğretmen il dışı atama sonuçlarını yayımlamıştı. Öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları 3-7 Haziran'da tamamlanmıştı. Bulunduğu ilden farklı bir ilde görev almak isteyen öğretmenler, MEB iller arası yer değiştirme başvuru sonuçları için meraklı bekleyişlerini sürdürürken Milli Eğitim Bakanlığı sonuçları duyurdu.

Ancak öğretmenlerin birçoğu bakanlığın duyurduğu sonuçlarda il dışı atamalarda çok az sayıda kontenjan açıldığını düşündü. Bu doğrultuda da binlerce öğretmen zorunlu hizmet süresini bitirmelerine rağmen atamaları gerçekleşmediği için mağduriyet yaşadılar.

MEB BAKANI TEKİN'E ÇİÇEK GÖNDERECEKLER

Öğretmenler bu konuya dikkat çekmek ve seslerini duyurmak için 13 Haziran 2024 tarihinde ilginç bir etkinliğe imza atacaklarını duyurdu. Öğretmenler 13 Haziran 2024 yani gün içerisinde 10.00-17.00 saatleri arasında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e çiçek gönderme etkinliği düzenleyeceklerini açıkladı.

Bu etkinlik ile binlerce öğretmen yeterli sayıda 2. il dışı atama talebinde bulunup, il dışı atamalarda yetersiz kalan kontenjanlara ve zorunlu hizmet süresini bitirmelerine rağmen atamalarının gerçekleşmemesine dikkat çekerek yaşadıkları problemin herkes tarafından bilinmesini ve ses getirmesini istiyorlar.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER