Öğretmenler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Öğretmeneler Günü için geri sayım başladı. Bu yıl öğretmenler gününün hangi güne denk geldiğini merak edenler araştırmalarına başladı. Öğretmenler Gününü kaçırmak istemeyenler için merak edilenleri derledik.

Öğretmenler Günü ne zaman, hangi güne denk geliyor?

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün öğretmenlere armağan ettiği Öğretmenler Günü her yıl milyonlarca öğrenci tarafından heyecanla bekleniyor. Öğretmenlerinin bu özel günlerini kutlayarak onlara hediye vermek isteyen öğrenciler de ''Bu yıl öğretmenler günü hangi güne denk geliyor?'' sorusuna yanıt aramaya başladı.

Öğretmenler Günü'nün denk geldiği tarihi merak eden öğrenciler araştırmalarına devam ederken 2023 yılında kutlanacak Öğretmenler Günü için heyecanla bekliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN, AYIN KAÇINDA?

Her yıl Kasım ayı içerisinde kutlanan Öğretmenler Günü'nün bu yıl ne zaman, hangi tarihte kutlanacağı araştırma konusu olmaya devam ediyor. Öğretmenler Günü, öğretmenlik mesleğindeki kişileri onurlandırmak için çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bir kutlama günü olarak biliniyor. Öğretmenler Günü ülkemizde her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanıyor. Öğretmenler Günü bu yıl cuma gününe denk geliyor.

ogretmenler-gunu-ne-zaman-hangi-gune-denk-geliyor.jpg

24 Kasım 1928 tarihi Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün "Millet Mektepleri'nin Başöğretmenliği"ni kabul ettiği gün olarak kayıtlara geçmiştir. Bakanlar Kurulu, Mustafa Kemal Atatürk'e "Millet Mektepleri Başöğretmenliği" unvanını 11 Kasım 1928'de yaptığı toplantıda vermiş ve bu unvan, 24 Kasım'da Millet Mektepleri Talimatnamesi'nin yayımlanması ile resmileşti.

ogretmenler-gunu-ne-zaman-hangi-gune-denk-geliyo.jpg

Atatürk'ün 100. doğum yıl dönümü olan 1981 yılında onun "başöğretmen" oluşunun yıl dönümlerinin ülke çapında Öğretmenler Günü olarak kutlanmasına karar verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER