Öğretmen il dışı tayin 2024 takvimi! MEB iller arası tayin başvurusu ne zaman?

Öğretmen il dışı atama takvimi ile ilgili merak edilenler arttı. MEB'in iller arası tayin başvurusu ile ilgili detaylar merak edilirken takvim detayları da sorgulanıyor. Öğretmenler atama takvimi öğrenmek ve tarihleri kaçırmamak adına araştırmalarına devam ederken MEB takvimi gündemdeki yerini aldı.

Öğretmen il dışı tayin 2024 takvimi! MEB iller arası tayin başvurusu ne zaman?

Milli Eğitim Bakanlığına balı olarak çalışan öğretmenler il dışı atama takvimini merak ediyor. MEB'in il dışı atama takvimi ile ilgili detaylar gündemde yer alırken 2024 yılı Millî Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumlarına yönetici görevlendirmesi ile öğretmenlerin yer değiştirme takvimi açıklandı.

Öğretmenler ''İller arası il dışı isteğe bağlı yer değiştirme başvuru şartları neler? MEB iller arası tayin başvurusu ne zaman?'' gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

ÖĞRETMENLERIİN İL İÇİ VE İL DIŞI İSTEĞE BAĞLI YER DEĞİŞİKLİĞİ BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Öğretmenlerin il içi isteğe bağlı yer değişikliği 13 - 20 Mayıs tarihleri arasında yapıldı. MEB il dışı öğretmen tayinleri takvimine göre iller arası isteğe bağlı yer değişikliği de 3 - 7 Haziran tarihleri arasında yapılacak. İlk defa yönetici görevlendirmeleri ise 18 Nisan - 14 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değişikliği ise 1 - 16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Öğretmen il dışı tayin 2024 takvimi! MEB iller arası tayin başvurusu ne zaman?

Öte yandan iller arası isteğe bağlı yer değiştirmede öncelikle öğretmenlerin branş, hizmet puanı ve il içindeki hizmet süresi dikkate alınır. Puanları eşit olan öğretmenler arasında ise aile birliği, sağlık mazereti ve engellilik gibi kriterler göz önünde bulundurularak yapılır.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER