Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar başvuruları başladı!

Üniversite öğrencilerine telefon ve bilgisayar desteği ile 10 GB internet desteği şartları Resmi Gazete'de yayımlandı. Bununla birlikte milyonlarca öğrenci için başvuruların başladığı son dakika olarak duyuruldu.

Öğrencilere vergisiz telefon ve bilgisayar başvuruları başladı!

Resmi Gazete'de üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ve bilgisayar desteği ile 10 GB internet desteğine ilişkin detaylar yayımlandı. Vergisiz teknolojik cihaz desteği başvuru tarihi ve şartları netleşirken başvuruların başladığı duyuruldu.

Başvuruların başladığının duyurulması ile beraber ''Üniversite öğrencisine vergisiz telefon ve bilgisayar satışı başvurusu nasıl ve nereden yapılır?'' sorusu gündeme taşındı.

VERGİSİZ TELEFON BAŞVURULARI BAŞLADI

Üniversite öğrencilerine verilecek olan vergisiz telefon ve bilgisayar desteği yürürlüğe girdi ve başvurular başladı. Yaş şartının yanı sıra açık öğretim dışında bir yükseköğretim programında kayıtlı olması gerekiyor. Gençlik Spor Bakanlığı üzerinden alınacağı açıklanan başvurular için gerekli şartlar belli oldu. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından duyurulan teknolojik cihaz desteği ile 10 GB internet desteği Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Destek için başvurular başladı, internet desteği için de başvurular iki ay içinde yapılacak. Başvuruların kabul olmasının ardından söz konusu destek tutarı belirtilen IBAN adresine aktarılarak öğrenciler için teknolojik cihaz satın alımı gerçekleştirebilecek.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanlığı kararının Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından tablet, cep telefonu, bilgisayar ve 10 GB internetten oluşan "Genç Teknoloji Destek" başvurularının başladığını duyurdu. Bakan Bak, sosyal medya hesaplarından, "Sayın Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği ve heyecanla beklenen Genç Teknoloji Destek başvuruları başladı!" paylaşımını yaptı.

Gençlik ve Spor Bakanlığından yapılan açıklamada ise yükseköğretim öğrencilerine teknolojik cihaz ve internet desteği verilmesine ilişkin usul ve esasların Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından Bakanlık tarafından "Genç Teknoloji Destek" programının hizmete sunulduğu belirtildi.

VERGİSİZ TELEFON BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Vergisiz telefon ve bilgisayar satışı için başvurular Gençlik ve Spor Bakanlığının bilişim sistemi üzerinden alınacak. Başvurular kimlik doğrulaması ile yapılacak ve başvuruda, kimlik bilgileri, fatura numarası, fatura tarihi ve teknolojik cihazın satın alındığı firmanın vergi kimlik numarası veya Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Numarasının, kendi adına kayıtlı telefon numarasının, IBAN numarasının, mobil telefon cihaz desteği için IMEI numarasının ve bakanlık tarafından talep edilen diğer bilgi ve belgelerin sisteme girilmesi zorunlu olacak.

Teknolojik cihaz ve internet desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerin, geniş bilgilerin yer aldığı "www.gsbbiz.gsb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecekleri ifade edildi. Öğrencilerin ayrıca cep telefonlarından "GSBBiz" uygulamasını indirerek başvuru işlemlerini gerçekleştirebileceği kaydedildi.

ogrencilere-vergisiz-telefon-ve-bilgisayar-basvurulari-basladi.jpg

İnternet desteği almak isteyen öğrenciler de başvurularını bakanlık bilişim sisteminden yapacak. İnternet desteğinden yararlanmak isteyen öğrencilerde de açık öğretim programları hariç yükseköğretim programlarına kayıt 26 yaşından gün almama ve destekten yararlanılacak telefon hattının öğrenciye ait olması şartları aranacak. İnternet desteğinden faydalanmaya ilişkin ilk başvurular 14 Kasım tarihinden itibaren iki ay içinde yapılacak.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER