OGM ve AFAD'dan Kızılcahamam Gerede orman yangınlarına ilişkin açıklama

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde bulunan ormanlık alanda çıkan yangın Bolu'nun Gerede ilçesine kadar uzandı. Yangınla ilgili olarak OGM ve AFAD'dan açıklama geldi.

OGM ve AFAD'dan Kızılcahamam Gerede orman yangınlarına ilişkin açıklama

Ankara’nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Şahinler mahallesinde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Çevredeki vatandaşların yangını fark edip ihbar etmesi üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangın söndürme çalışmalarının devam ettiği sırada yangın söndürme çalışmalarına başlandı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın, henüz kontrol altına alınamadı. Bolu'nun Gerede ilçesinin sınırına kadar rüzgarın etkisi ile yangının yayıldığı ifade edildi.

Bölgeye sevk edilen itfaiye ekiplerinin yanı sıra Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) helikopterleri, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekipleri ve Afet Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri de saha çalışmalarında yer aldı. Söndürme çalışmalarının devam ettiği yangın, henüz kontrol altına alınamadı. OGM ve AFAD'dan yangına ilişkin açıklama geldi.

OGM VE AFAD'DAN YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü, İzmir’in Menderes ilçesinde çıkan orman yangının kontrol altına alındığını, Bolu Gerede’de devam eden yangını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "İzmir Menderes’te meydana gelen yangın kontrol altına alınmıştır. Bolu Gerede’de ise devam eden yangını kontrol altına alma çalışmalarımız devam etmektedir" ifadeleri yer alırken AFAD’dan Gerede’deki yangına ilişkin açıklama geldi.

OGM ve AFAD'dan Kızılcahamam Gerede orman yangınlarına ilişkin açıklama

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Bolu Gerede’de devam eden yangın söndürme çalışmalarına destek için Eskişehir, Ankara, Çankırı, Zonguldak, Düzce ve Sakarya’dan ekiplerin bölgeye sevk edildiğini bildirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER